Nyheter

Delningssamarbete mellan Freetrailer och Snabbgross

På Axfood-kedjan Snabbgross nyöppnade medlemsklubb Snabbgross Club kan nu privatpersoner handla ur samma omfattande sortiment som Stockholms restauranger och caféer.

Som en del i satsningen på att bli Sveriges mest nytänkande butikskoncept för allmänheten inleder bolaget även ett samarbete med delningsföretaget Freetrailer. Samarbetet innebär gratis utlåning av släpvagnar från butiken belägen i Stockholm.

Sedan 2004 har Freetrailer erbjudit privatpersoner att låna släpvagnar kostnadsfritt. Släpvagnarna finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering på vägarna samtidigt som både kunder och allmänheten erbjuds gratis nyttjande av släpen.

Från och med den 26 november kommer tre släpvagnar att stå parkerade utanför Snabbgross Club på Enebyängens handelsplats i Stockholm. Vilket också blir startskottet för ett delningsekonomiskt samarbete mellan Snabbgross och Freetrailer.

– Det är stort för oss att ett så etablerat bolag inom dagligvaruhandeln tror på vår tjänst. Intresset är högt i Stockholm och vi ser att utlåningsfrekvensen på samtliga av våra släp i regionen stiger, vilket gör det extra roligt att nu utöka utbudet för de som bor här. Samarbetet är en pilot som vi hoppas blir mycket uppskattat av allmänheten och Snabbgross Clubs kunder, vilket är en förutsättning för att expandera samarbetet ytterligare i framtiden, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Konceptet är inspirerat av så kallade Warehouse Clubs och Wholesale Clubs, vilka har mött stora framgångar på den internationella marknaden. Huvudmålgruppen för Snabbgross Club är både matälskare och den stora familjen som vill fylla på skafferiet med större förpackningar.

– Detta är ett samarbete alla vinner på. Det är en bra marknadsföringsmöjlighet för Snabbgross Club. På grund av den höga utlåningsfrekvensen i området kommer vi synas på vägarna och driva mer kännedom och förhoppningsvis nyfikenhet om konceptet. Dessutom är det en bra lösning för hyrtagaren då tjänsten är helt kostnadsfri, säger Per Engström, Marknad- och E-handelschef på Snabbgross.

Freetrailers släpvagnar är kostnadsfria vid spontan upphämtning och förhandsreservation kostar 29 kronor. Genom ett Bluetooth-lås är släpvagnarna smidiga att hämta och återlämna utan bemanning och hanteringen sker i Freetrailers app, vilket är särskilt uppskattat i tider då vi uppmanas till att hålla avstånd.