Nyheter

Alelion får största ordern hittills

Alelion har fått en stororder på högspänningsbatterisystem från en befintlig europeisk kund. Ordern, som är i EUR, med ett totalt värde av 130 MSEK, kommer att levereras under Q1 – Q4 2023.

– Med denna order når Alelion ett högre utnyttjande av sin produktionskapacitet och det gör det möjligt för företaget att implementera mer framsynta planer för förbättrad inköp och bindning av kapitaleffektivitet, säger Åsa Nordström, VD på Alelion.

– Med den här ordern säkrar Alelion sin position 2023 som en stor leverantör av litiumjonbatterisystem, säger Anders Dison, Director Marketing & Sales på Alelion.

Den totala efterfrågan på elektrifierade fordon växer kraftigt och trots den pågående osäkerheten kring komponentbrist och de förlängda ledtider detta har orsakat på marknaden är den underliggande trenden mot elektrifiering obruten.

– Elektrifiering har fått ett starkt fotfäste både i och utanför Europa under 2022, vilket involverar ett växande antal länder och intressenter; framöver räknar vi därmed med att kunna planera längre fram och med växande volymer, tillägger Anders Dison.