Nyheter

Dra nytta av IIoT:s fulla potential genom att ansluta med Anybus Edge som drivs av HMS Hub™

HMS Networks presenterar Anybus Edge, en innovativ end-to-end-lösning för IIoT. Om den drivs av den nya HMS Hub™ så ger lösningen äkta kantintelligens och mångsidig molnanslutning för industriell utrustning.

Oavsett tillämpning så stänger lösningen gapet mellan fabriksgolvet och molnet, vilket gör det möjligt för industriföretag att förverkliga IIoT (Industrial Internet of Things) på ett enkelt och säkert sätt.

»Edge» är den punkt där industrins verksamhet möter affärssystem och IoT-mjukvara. Anslutning, integration och säker hantering av data mellan dessa två domäner är allt annat än enkelt. HMS Networks löser detta problem med ett nytt end-to-end-koncept med Anybus Edge Gateways för anslutning till industriell hårdvara i kombination med HMS Hub, HMS nya lösning för säker dataanslutning och integration till IoT-programvara, samt en anpassningsbar Hub-portal med datahantering och visualiseringsfunktioner.

Anybus Edge ger intelligens till industriell utrustning
Med Anybus Edge Gateways kan data från enheter och maskiner nås på ett enkelt och säkert sätt, vilket också möjliggör fullständig data- och enhetshantering under tillämpningens livscykel. På fabriksgolvet möjliggör Edge Gateways att intelligent decentraliserad verksamhet utförs nära datakällorna. Från dessa gateways erhålls användardefinierade data via HMS Hub till molnet över en säker anslutning. Lösningen passar perfekt för övervakning av applikationer men gör det också möjligt att på ett smart sätt styra alla anslutna industriella utrustningar från IoT-applikationer.

HMS Hub – säker ‘Edge’ anslutning med kraftfull broker
Anybus Edge Gateways är tätt anslutna till HMS Hub, HMS:s nya lösning för industriell dataanslutning. HMS Hub innehåller en kraftfull broker som tillhandahåller tjänster och åtgärder för att hantera inkommande och utgående gatewaydata, inklusive alla konfigurationer, enhetshantering och säkerhetsaspekter. HMS Hub möjliggör även fullständig dataintegration till tredjepartsmoln och affärssystem på ett enkelt och säkert sätt, vilket gör att systemets värde kan förverkligas för alla typer av industriella IoT-tillämpningar.

Säkerhet och enhetshantering i fokus
IIoT-system som installeras idag i fabriker måste kunna hantera framtida hot och förändringar. Enheter och maskiner behöver uppdateras under hela livscykeln, inte minst eftersom det största säkerhetshotet för alla system är en föråldrad enhet med känd sårbarhet. Anybus Edge Gateways och HMS Hub är utformade för att möta de högsta kraven för säkerhet och dataintegritet samt enhetshantering. Genom att kombinera dessa element i en end-to-end-lösning behåller användarna full kontroll över sina data, som också är helt skyddade. Enhetshanteringsfunktioner gör att systemet kan styras, övervakas och uppdateras, vilket säkerställer att hot kan avvärjas och att systemet kan uppdateras i framtida scenarier.

Ansluter nästan allt till Edge
Den första utgåvan av Anybus Edge erbjuder gatewayanslutning till industriell utrustning på PROFIBUS, PROFINET, Ethernet/IP, M-Bus, Analog och Digital I/O. Fler anslutningsmöjligheter läggs till i senare versioner, både trådlösa och trådbundna.

HMS Industrial Networks
HMS Industrial Networks är den ledande oberoende leverantören av produkter för industriell kommunikation. HMS utvecklar och tillverkar lösningar för anslutning av automationsenheter och system för industriella nätverk och IIoT under varumärkena Anybus®, IXXAT® och eWON®. Kommunikationslösningar till byggningsautomatisering leveras genom dotterbolaget Intesis.

Utveckling och tillverkning sker på huvudkontoret i Halmstad, Ravensburg, Nivelles och Igualada. Lokal försäljning och support hanteras av våra kontor i Tyskland, USA, Japan, Kina, Singapore, Italien, Frankrike, Schweiz, Spanien, Indien, Storbritannien, Sverige, Finland och Danmark, samt genom ett nätverk av distributörer och partner runt hela världen.