Nyheter

Busschauffören frias från anklagelserna efter olyckan i Sveg

Föraren frias från alla anklagelser efter bussolyckan i Sveg i Härjedalen för två år sedan, rapporterar Borås Tidning.

Tre barn dog och 38 personer skadades i olyckan. Chauffören stod åtalad för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Han nekade till alla anklagelser. Borås tingsrätt gick på försvarets linje och friade mannen.

Det här framgår av ett pressmeddelande från Chefsåklagare Stefan Ekeroth:

Kommentar till dom efter bussolycka utanför Sveg
Borås tingsrätt har i dag meddelat dom i ärendet där en busschaufför är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Chefsåklagare Stefan Ekeroth har följande kommentar till domen:

– Jag kan konstatera att tingsrätten ogillat åtalet i dess helhet och frikänt den tilltalade. Det är fråga om en omfattande dom och ett mycket omfattande utredningsmaterial. Vi kommer nu att gå igenom domen noggrant och ta ställning till om vi ska överklaga till hovrätten eller inte, säger Stefan Ekeroth, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Östersund.

Foto: Nisse Schmidt/TT