Nyheter

Ny typ av bemannade närbutiker gör sitt intåg i Sverige

Bea Garcia är vd för Lifvs, som har tagit fram en ny typ av obemannad närbutik. Kunden kan när som helst på dygnet öppna dörrarna med sin app och handla genom att scanna streckkoderna, skriver Veckans Affärer.

– Trots de 22 kvadratmeter som butiken är just nu har vi ändå fått in över 500 produkte”, säger hon till podden Heja framtiden.

Lifvs betatestar sina första butiker just nu, och har som mål att rulla ut 300 enheter under de kommande tre åren.

Heja framtiden träffade Bea Garcia på Retail Experience Live 2019, där Lifvs också demonstrerade en butik i full skala utanför mässhallen På frågan kring potentialen för appen säger Bea Garcia att den inte enbart behöver användas för livsmedelsbutiken:

– Den tekniska plattformen ger enorma möjligheter för andra butiker. Den kan appliceras på vilken butik som helst.

Fakta:

Lifvs driver små närbutiker, främst fokuserade på samhällen där man idag har långt till närmaste butik. Idén är att, på liten yta, erbjuda ett fullsortiment, dvs. något inom alla kategorier.
Butikerna är öppna dygnet runt. De är helt obemannade – man laddar ned Lifvs app, registrerar sig och öppnar dörren med appen. När man har plockat de varor man behöver betalar man genom självscanning, med smartphone.