Nyheter

Snabb Veiby fick slita för poängen

Det blev en problematisk helg för Ole Christian Veiby i VM-rallyt på Sardinien, men trots det så plockade han viktiga VM-poäng och är fortsatt med i kampen om titeln i WRC 2.

− Det gick inte helt som planlagt, men vi fick i alla fall visa att vi kan köra både smart och fort när allt fungerar, säger Veiby.

Efter branden i Portugal senast stod revansch på programmet, men tyvärr började motgångarna redan efter första specialsträckan. Stötdämparproblem gjorde att man inte tog sig vidare.

− En stor besvikelse, berättar Ole Christian.

Redan där och då, på torsdag kväll, tvingades norrmannen och co-drivern Jonas Andersson ge upp sin kamp om segern, men man kunde ändå starta om på fredagen enligt rally 2-reglementet, med tio minuters strafftid.

Förutom problemen med stötdämparna drabbades det norsk-svenska ekipaget av ett par punkteringar, men när allt fungerade gick det fort – riktigt fort – på de italienska vägarna. Veiby noterade sju sträcksegrar i WRC 2 av totalt nitton möjliga med sin Polo GTI R5.

− Vi höll samma tempo som Rovanperä och Östberg och det är något vi tar med oss framöver.

Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren matchade alltså toppnamnen i WRC 2 Pro-klassen under långa stunder av tävlingen på medelhavsön.

Vid slutmålet på söndagen hade Veiby jobbat sig upp till en femteplats i WRC 2-klassen, vilket innebar tio viktiga poäng i sammandraget. Ole Christian knappade in på täten och ligger fortsatt på topp tre.

Bilden:
Ole Christian Veiby var mycket snabb när allt fungerade på Sardinien.
Foto: Volkswagen