Nyheter

Johan Halvardsson ny VD och koncernchef för Eleda Group

Styrelsen i Eleda Group har utsett Johan Halvardsson till VD och koncernchef. Johan är sedan 2013 VD för Mark & Energibyggarna i Göteborg AB, ett bolag inom Eleda Group. Johan, som tillträder rollen med omedelbar verkan, har lång erfarenhet från anläggningsbranschen och tidigare verkat i olika chefspositioner inom Skanska och Peab.

– Vi är mycket glada att kunna presentera Johan Halvardsson som ny VD och koncernchef för Eleda Group. Med Johans långa och gedigna erfarenhet från branschen samt hans utmärkta ledarskap är styrelsen övertygad om att han är rätt person att utveckla och etablera Eleda Group som en betydande aktör inom anläggnings- och entreprenadstjänster inom infrastruktur, säger Mats O Paulsson, styrelseordförande för Eleda Group.

Johan Halvardsson har varit VD och koncernchef för Mark & Energibyggarna sedan 2013 och har dessförinnan haft olika chefspositioner inom Peab och Skanska sedan 1994. Johan fortsätter tills vidare vid sidan om rollen som koncernchef för Eleda Group i sin roll som VD för Mark & Energibyggarna.

– Jag är väldigt stolt över förtroendet att få leda denna relativt nybildade koncern med i dagsläget tre regionalt ledande bolag i södra och västra Sverige. Vår entreprenörsanda samt långa och nära kundrelationer ger oss tillsammans med en stark underliggande efterfrågan alla förutsättningar att etablera Eleda Group som en nationell aktör. Jag ser fram emot, att tillsammans med alla mina kollegor, ta nästa steg på denna resa, säger Johan Halvardsson, VD och koncernchef Eleda Group.