Nyheter

Precio Fishbone hjälper Energimyndigheten att flytta sina webbplatser till molnet

Efter sommaren ska alla Energimyndighetens webbar flyttas till Episervers molntjänst DXC. Projektet kommer att pågå under hösten och i den förberedande fasen säkras alla integrationer mot interna system. I nästa fas hanteras de test- och utvecklingsmiljöer som tillhandahålls av Episerver så att de på ett säkert sätt kan ansluta mot Energimyndighetens motsvarande miljöer.

Att sedan övergå till molndrift av webbarna blir enkelt eftersom de befintliga applikationerna redan provkörts i den nya miljön. Det innebär att tillgänglighet och funktion för besökare eller redaktörer inte kommer påverkas av flytten. Energimyndigheten får efter flytten en kostnadseffektiv, skalbar och robust lösning.

– Vi är stolta över att få vara Energimyndighetens partner i detta arbete och gläds åt att vi och Episerver tillsammans kan erbjuda ett effektivt stöd i moderniseringen av myndighetens drift av sina webbar, säger Joakim Lindberg, leveransansvarig på Precio Fishbone.