Nyheter

Trafikbutiken AB och DAVNORDIC AB vinner stor order från Skanska AB

Trafikbutiken och DAVNORDIC har vunnit en stor order för uthyrning av en ny typ av skyddsbarriär på Riksväg 50 norr om Örebro. Skyddsbarriären är installerad och Skanska är nöjda med säkerheten.

 Skyddsbarriären är väl synlig på natten

Johan Lundborg, produktionschef på Skanska AB säger: ”Den nya skyddsbarriären ser riktigt bra ut med dom påmonterade reflexerna, som speciellt på natten leder förare säkert genom arbetsområdet. Samtidigt är skyddsbarriären smala och tar därför inte mycket plats och det är vi nöjda med.

Ulrik Toft Marcussen, vd på DAVNORDIC, säger:

– Vi är glada och stolta över att Skanska har valt att samarbeta med Trafikbutiken och oss för denna speciella leverans. Vi har lång erfarenhet av fordons/skyddsbarriärer från vårt danska moderbolag, Dansk Autoværn A/S och har även i Danmark var redo att investera i denna nya typ av skyddsbarriär Delta Bloc SB50, som vi har hyrt ut till Trafikbutiken/ Skanska i detta projekt. 

Ny smidig skyddsbarriär SB50

Det är levererat och installerat 5 400 meter av skyddsbarriären på Riksväg 50 norr om Örebro samt 500 meter vid E20 Hova. Delta Bloc SB50 är ny på den skandinaviska marknaden och lever fullt upp till marknadens krav. Den är 50 cm hög och endast 24 cm bred med en vikt av 125 kg. per meter. Den har ett väldigt smidigt montagesystem utan lösa delar och man kan installera upp till 2.000 meter per dag. Samtidigt är systemet godkänt i kapacitet klass T3W2, som är det bästa i sin klass. Ulrik Toft Marcussen säger: ”Vi är väldigt nöjda med den hjälp vi har fått i Danmark av Delta Bloc vid inköp av skyddsbarriären SB50. Det har varit en smidig process. ”

Trafikbutiken AB

Trafikbutiken arbetar med uthyrning och försäljning av trafikprodukter, upprättar trafikanordningsplaner samt håller certifierade utbildningar inom trafik och arbete på väg. Företaget fyller 5 år i år, och har kontor i Örebro samt Jönköping. Trafikbutiken har en stor kundkrets inkluderat små som stora entreprenörer. ” Vi ser stora möjligheter i vårt samarbete med DAVNORDIC där vi kompletterar varandra bra, vilket ger oss möjlighet att hjälpa kunderna i både små och stora projekt i hela landet” säger Urban Nordengren VD på Trafikbutiken. DAVNORDIC och Trafikbutiken kan erbjuda marknaden kompletta avspärrningar med allt som behövs. Från mindre tillfälliga avspärrningar till stationära installationer av nya vägprojekt.

DAVNORDIC AB och Dansk Autoværn A/S

DAVNORDIC är ett dotterbolag till Dansk Autoværn A/S, som med 80 års erfarenhet är marknadsledande inom trafiksäkerhetslösningar i Danmark. Dotterbolaget DAVNORDIC etablerades i Sverige i december 2016 och erbjuder hela Dansk Autoværn A/S sortiment samt design belysnings stolpar, bullerskärmar mm. från systerbolaget Milewide A/S.

Företaget har kontor i Jönköping som drivs av försäljningschef Conny Enbom. I samma hus finns även Trafikbutiken. Placeringen av kontor är mitt emellan Stockholm, Malmö och Göteborg – vid rv.40 och E4:an, ett av Sveriges viktigaste transportstråk.

Redaktionen