Nyheter

Vägunderhållet i norra Bohuslän ska skötas av Svevia

Under de närmaste fyra åren ska Svevia på uppdrag av Trafikverkets sköta om drift och underhåll av vägarna i Norra Bohuslän.

Som ansvarig entreprenör är uppdraget att göra vägarna säkra ock framkomliga genom att vintertid i snöröja och halkbekämpning. Under sommaren utförs långsiktiga och löpande underhållsarbete som sopning, hyvling och mindre förbättringsarbeten av vägar och trafikmiljön samt driftrelaterade anläggningsarbeten.

– Bohusläns kustklimat möter Dalslands inlandsklimat inom en och samma geografi, vilket skapar utmaningar framförallt vintertid med många olika vädersituationer samtidigt, säger Mattias Svedberg, Svevia.

Uppdraget är värt cirka 43 miljoner kronor per år och sträcker sig över fyra år, med möjlighet till ytterligare två år.

a sno

– Norra Bohuslän ligger i anslutning till driftområdena Uddevalla och Trollhättan där vi har motsvarande uppdrag. Med flera sammanhängande driftområden får vi bättre möjligheter att fördela våra insatser om det tillfälligt uppstår en situation där vi behöver mer resurser i någon del av geografin. Målet är att göra vägarna säkra och framkomliga i Västsverige.

Driftområdet omfattar totalt 1330 kilometer väg, där den största pulsådern för pendeltrafik och transporter är E6:an som löper genom hela området.

Foto: Patrick Trägårdh
Redaktionen