Nyheter

KGK Motor väljer Svedea som försäkringspartner

KGK Motor väljer Svedea som ny partner för alla sina märkesförsäkringar på den svenska marknaden. Försäkringarna kan tecknas vid köp av en ny eller begagnad motorcykel, båtmotor, båt, snöskoter eller ATV.

KGK Motor, som står bakom den svenska försäljningen av varumärkena Suzuki, Arctic Cat, Access Motor, Hisun, Gas Gas, AMT och Capelli har ingått ett långsiktigt samarbetsavtal med Svedea gällande märkesförsäkringar för generalagentens varumärken inom båtmotorer, båtar, motorcyklar, ATV och snöskotrar.

Att vara en del av de branscher man verkar inom är en uttalad strategi hos Svedea. Därför samarbetar man med klubbar och andra branschorganisationer men också med tillverkare, generalagenter och återförsäljare där man på kort tid skaffat sig en stark ställning. Samarbetet med KGK Motor befäster Svedeas position ytterligare.

a fors

– Vi har haft bra diskussioner med Svedea och ser fram emot ett givande samarbete, säger Klas Östlund, vd på KGK Motor.

– Svedea har en lyhördhet och ett driv som vi tilltalas av. Nu är vårt naturliga mål att gemensamt öka våra marknadsandelar inom respektive branscher.

– Vi är stolta över att KGK Motor väljer Svedea som försäkringspartner, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef på Svedea.

– Vi är båda verksamma inom samma nischer och har samsyn kring vad som förväntas i ett partnerskap. Våra försäkringar passar KGK:s produktutbud väl och det kommer garanterat att bli enklare i återförsäljarledet med en leverantör för samtliga produktområden.

Märkesförsäkringar för snöskoter kommer att kunna köpas från och med 1 oktober, för motorcykel från och med 1 december och för båt och ATV från och med årsskiftet.

Redaktionen