Nyheter

Vattenfall går med i EV100 för att driva på övergången till elfordon

Idag startar internationella Klimatveckan i New York. Vattenfall är ett av tio internationella företag som går samman i initiativet EV100 för att snabba på övergången till elfordon.

EV100-initiativet med stöd från den globala ideella organisationen The Climate Group syftar till att göra elfordon till ”det nya normala”.

– Vattenfall arbetar för ett hållbart och klimatsmart samhälle. Klimatförändringarna är ett av våra största utmaningar så vi är väldigt glada att gå med i EV100-initiativet eftersom elfordon kan bidra till att minska koldioxidutsläppen, säger Magnus Hall, VD och koncernchef för Vattenfall.

32545-vattenfall

I januari 2017 lovade Vattenfall att byta ut företagets tjänstebilsflotta i Sverige, Nederländerna och Tyskland till eldrivna fordon.

– Vi kommer att byta ut hela fordonsparken med 3500 fordon under de kommande fem åren. Med detta beslut bidrar vi inte bara till att minska koldioxidutsläppen i Europa, utan vi blir också en förebild för andra företag. Vi arbetar även med våra kunder för att bygga norra Europas största laddnätverk, InCharge, säger Magnus Hall.

– Vi gratulerar Vattenfall till att vara ett av de första företagen som går med i EV100. EV100 kommer att utnyttja företagens kollektiva köpkraft och inflytande för att skapa efterfrågan bland och minska kostnaderna för medarbetare och kunder. Medlemmarna som tillkännages idag ser affärslogiken i att leda en snabbare omvandling och göra något åt att förbättra luftkvalitén på sina marknader. De utmanar bilföretagen att i konkurrens med varandra leverera fler elfordon snabbare och till en lägre kostnad, säger Helen Clarkson, vd för The Climate Group.

Fakta:
De tio första företagen som går med i The Climate Groups initiativ EV100 är: Vattenfall, IKEA, Unilever, HP Inc., PG & E, Deutsche Post DHL Group, LeasePlan, Metro AG, Baidu och Heathrow Airport. Företagen åtar sig att inom fyra områden driva på utvecklingen av elbilar fram till 2030: inom den egna fordonsparken, ställa krav på leverantörer och underlätta för medarbetare och kunder att köra elfordon.

Redaktionen