Nyheter

NRC Group bygger ny mötesstation i Skruv

Kust- till kustbanan, delen mellan Alvesta och Kalmar, är enkelspårig idag och på väg att nå taket av sin kapacitet. För att minska riskerna för trafikstörningar och förbättra kapaciteten på banan byggs nu en ny mötesstation i Skruv.

Trafikverket har tilldelat NRC Groups helägda dotterbolag SBB kontraktet, som är värt cirka 58 miljoner kronor.

Sedan Öresundstågstrafiken började trafikera kust- till kustbanan har tågresandet ökat mycket kraftigt.Det har medfört att banans trafikutnyttjande ligger nära kapacitetstaket och att den därmed är känslig för störningar. Genom att anlägga en ny mötesstation i Skruv förbättras bland annat kapaciteten mellan Lessebo och Emmaboda och det i sin tur medför bättre pendlingsmöjligheter.

a skruv

Det nya mötesspåret ska anläggas norr om det befintliga enkelspåret genom Skruv. Den befintliga plankorsningen vid väg 821 stängs och Kajvägen får en ny utformning. I projektet ingår även en ny bro med planskild gång- och cykelpassage under järnvägen, för att öka trafiksäkerheten.

Arbetet inleds redan nu i oktober och kommer att pågå under hela år 2018 och avslutas våren 2019. Nu följer 10 dagar med avtalsspärr och därefter tecknas kontraktet.

Fakta:
Om NRC GroupNRC Group är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med infrastruktur i Sverige och Norge. Företaget bygger vägar, broar, tunnelbana och är expert inom alla teknikområden för utbyggnad av järnväg. NRC Group har huvudkontor i Fornebu utanför Oslo och åtta regionala kontor i Norge och Sverige. NRC Group sysselsätter cirka 455 personer och omsatte 2 miljarder kronor år 2016.
För mer information: www.nrcgroup.com

Redaktionen