Nyheter

Parkering Malmö bygger laddinfrastruktur i Malmö tillsammans med E.ON

Parkering Malmö och E.ON har beslutat att ingå ett samarbete för att bygga ut den publika infrastrukturen för laddning av elfordon i Malmö. Sammanlagt 80 laddpunkter kommer att byggas fram till oktober 2018.

Laddpunkterna ska monteras i Parkering Malmös parkeringsanläggningar samt på olika markparkeringsytor runt om i Malmö. Projektet är ett led i det hållbarhetsarbete som både Parkering Malmö och E.ON driver.

Elbilsinnehavet ökar
Tillgången på laddplatser i Malmö har länge varit begränsad samtidigt som elbilsinnehavet ökar. Behovet av att bygga ut infrastrukturen för laddning av elfordon är därmed stort.

– I Malmö finns för närvarande cirka 1100 laddbara fordon och siffran ökar snabbare än riksgenomsnittet. Det är därför viktigt att infrastrukturutbyggnaden sker i samma takt och med vårt projekt så kommer Malmö att kunna hänga med i utvecklingstakten på fordonssidan. Vi bygger därför såväl publik infrastruktur som laddinfrastruktur i samarbete med privata fastighetsägare. Utbyggnaden av publik infrastruktur i samarbete med Parkering Malmö är helt i linje med E.ONs målsättning att bidra till att uthålligt transportsystem, säger Karin Waldén.

a elaa

En bil står ju parkerad större delen av dygnet och då skall den även kunna laddas, oavsett om den står parkerad i ett parkeringshus eller någon annanstans.

– Detta samarbete ligger helt i linje med Parkering Malmös och Malmö stads ambition gällande utveckling av laddinfrastruktur. Tillsammans med E.ON skapar vi nu förutsättningar för fler bilar i staden som drivs med förnybar energi, säger Tomas Strandberg, VD på Parkering Malmö.

Projektet kommer att startas upp under hösten 2017 och genomförs med stöd ifrån Naturvårdsverkets Klimatklivsprogram.

Redaktionen