Nyheter

Ford GT kör Atlanthavsvägen i Norge – slår banrekord vid världens nordligaste racebana

Ford GT har huvudrollen i senaste avsnittet av Fords serie ”Europas mest körglada bilvägar”. Denna gång befinner sig inspelningsteamet vid Norges kustlinje och den enastående Atlanthavsvägen. Längs sträckan stannar GT:n till vid världens nordligaste racebana, Arctic Circle Raceway, och slår banrekord.

Atlanthavsvägen i Norge löper över åtta broar som sammanbinder städerna Kårvåg och Vevang. Längs sträckan ligger världens nordligaste racebana, Arctic Circle Raceway. I det senaste avsnittet av Fords serie ”Europas bästa bilvägar” får du se Ford GT ta sig an den vackra sträckan, och Ford Chip Ganassi-föraren Stefan Mücke som utmanar Arctic Circle-banan och slår banrekord.

a fordgt

– Atlanthavsvägen i Norge måste du uppleva på plats för att kunna förstå dess storhet. Endast en hårdhudad cyniker kan undvika att låta sig hänföras av sträckans skönhet. Jag blev tvungen att bryta vårt rankingsystem och gav vägens omgivningar betyget 11/10. Att få se valar från bilfönstret var helt otroligt, säger Steve Sutcliffe, internationellt erkänd motorjournalist.

Redaktionen