Nyheter

Digpro rekryterar gedigen kompetens från Trafikverket

Digpro, ledande leverantör inom geografisk IT och Network Lifecycle Management i Skandinavien, fortsätter att växa och anställa ny kompetens. Karin Olsson har nyligen rekryterats som GIS-konsult hos Digpro, med fokus på södra Sverige.

Digpro växer på den svenska såväl som på den internationella marknaden. I takt med att bolaget växer anställer företaget fler och fler nya kompetenser. Senast har Karin Olsson tillsatt rollen som GIS-konsult. Karin har lång erfarenhet i branschen och kommer nu att arbeta med projektledning mot Digpros kunder, med fokus på södra Sverige.

Karin kommer närmast från Trafikverket där hon har arbetat i åtta år som systemförvaltare samt med förvaltning av ritningar och modell-/BIM-data för järnvägssidan av Trafikverket. Dessförinnan arbetade hon en längre period på Lunds Energi, nu Kraftringen, i rollen som GIS-ansvarig för just Digpros dpSpatial. Karin har en fil.kand i geografi och byggnadsingenjör.

a karin dig

– Jag har alltid trivts väldigt bra med att arbeta tillsammans med Digpro från kundsidan. I denna omvända roll hoppas jag kunna hjälpa till att utveckla plattformarna än mer, där effektiva lösningar och enkla, intuitiva funktioner för användaren är något jag strävar efter. Kommunikationen med kunden från leverantörens perspektiv är nytt och spännande för mig, säger Karin Olsson, ny GIS-konsult hos Digpro.

– Vi är väldigt glada att Karin har börjat hos oss. Hon har lång erfarenhet av våra produkter och dessutom en gedigen bakgrund som projektledare. Vi tror att Karin kommer kunna hjälpa våra kunder att effektivisera sitt arbete och bidra med kompetens och rutin i våra projektleveranser. Som tidigare användare i systemet har hon också möjlighet att hjälpa oss i vår produktutveckling, säger Linus Carlson, konsultchef på Digpro.

Om Digpro:
Digpro är en stor innovatör inom geografiska informationssystem (GIS) teknik och Network Lifecycle Management samt marknadsledande i Skandinavien. Digpro utvecklar, marknadsför och stödjer sin egen ledande GIS-teknik för stora industrier inom el, telekommunikation (FTTx), gas, fjärrvärme, vatten och centrala och lokala myndigheter – i själva verket alla som bygger och underhåller olika typer av nätverk. Digpro har över 30 års erfarenhet av GIS-teknik och Network Lifecycle Management. Företaget grundades 1989 av Bo Lundgren, koncernchef för bolaget. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Bland Digpros kunder och partners hittar du: ABB, Göteborgs Energi, E.ON, och Stokab för att nämna några. Läs mer på: www.digpro.se eller på LinkedIn.

Redaktionen