Nyheter

LC bygger och utvecklar för Continental Däck i Borås

Continental Däck Sverige har valt LC när de flyttar till Viared. LC kommer att bygga och utveckla en logistikanläggning om cirka 21 000 kvm.

Anläggningen kommer att användas för lager och distribution av däck samt montering av hjul. Stora krav kommer att ställas på sprinkleranläggningen, den kommer att uppfylla FM-Global-kraven. Vidare är miljöaspekter som LED-belysning, materialval för isolering och styrning i fokus.

Continental AG är ett av världens största däckföretag och finns representerat i samtliga världsdelar med tillverkning och marknadsföring av däck under bland annat varumärkena Continental, Gislaved, General tire och Matador.

­– Det känns spännande att få samarbeta med ett stort och internationellt företag som Continental, säger Patrik Lööv som är affärsutvecklare på LC. Viared är dessutom ett av Sveriges bästa logistiklägen. Den aktuella fastigheten är belägen i Viared Västra som är ett expansivt område där flertalet företag redan etablerat nya anläggningar.

– För Continental är detta en stor och viktig investering för framtiden. Vi får chansen att optimera vårt lager både utifrån kapacitet men även ur miljö- och personalhänsyn med effektiva och moderna ytor, säger Mattias Albrektsson, vd på Continental Däck Sverige AB.