Nyheter

Logicenters förvärvar ny logistikanläggning i Norge

Logicenters utökar fastighetsportföljen i Norge med köp av en nyutvecklad logistikanläggning i norska Råde. Köpet tecknades med terminskontrakt och nu står den 8 000 kvm stora anläggningen färdig där hyresgästen New Wave flyttar in.

I juni 2017 tecknade Logicenters ett avtal med Fauna Eiendom AS om förvärv av en planlagd nyutveckling av en fastighet i Råde, Norge. Nu står den 8 000 kvm stora logistikanläggningen klar och hyresgästen New Wave flyttar in
verksamheten. Utvecklingen av anläggningen har resulterat i 1 500 kvm kontor och utställningslokaler, samt 6 500 kvm lageryta.

– Vi är väldigt glada över att den nya moderna anläggningen för New Wave i Norge blir en del av vår logistikfastighetsportfölj. Som den största ägaren av modern logistik i Norden har vi höga tillväxtambitioner i Norge och kompletterar även med 44 000 kvadratmeter i Vestby under året, säger Jørgen Bråten Nordby på Logicenters i Norge.

Med drygt 7 mil till Oslo och nära tillgång till E6:an har logistikanläggningen en strategiskt viktig position i Råde. Fastigheten är belägen vid Torvstikkeren 10.

– Vi är stolta över att ha levererat en modern logistikanläggning och huvudkontor i Norge för New Wave tillsammans med vår entreprenör Norbygg. New Wave har imponerat under hela processen och det råder ingen tvekan om att bolaget kommer prestera ännu bättre i sin nya anläggning. Med en sådan kompetent och professionell utvecklare som Logicenters är vi också övertygade om att fastigheten är i de bästa händer framöver. Nu kan vi omfördela resurser till andra spännande utvecklingsprojekt vi jobbar med, inklusive de 500 000 kvm i ett framtida logistikområde längs E6 i Nedre Romerike, säger Rasmus Os på Fauna Eiendom AS.

New Wave Group är börsnoterat i Sverige och är främst verksamt inom utveckling samt försäljning av olika textilprodukter riktad mot företagsmarknaden. Bolaget äger även sportvarumärket Craft.