Nyheter

BRA prisas för sitt hållbarhetsarbete

Juryns nominering lyder: ”BRA har under 2018 tagit ledartröjan i debatten för bioflygbränsle och har som första flygbolag gått med i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige, med målet att bli fossilfritt år 2030. Dessutom har BRA gjort det enkelt för både privat- och företagskunder att betala för att flyga fossilfritt, vilket ökar betalningsviljan bland kunderna att flyga klimatsmart.”
Vinnarna av hållbarhetspriset offentliggjordes under Grand Travel Awards galakväll på Grand Hôtel i Stockholm. I konkurrens med nominerade från hela resebranschen; Air France/KLM, SAS, Scandic Hotels, Swedavia, SJ, Swedavia och Yassuragi, gick årets pris till BRA för bland annat arbetet med att göra biobränsle tillgängligt för resenären.
– Det är verkligen roligt för oss att få detta erkännande för vårt arbete, säger Anna Soltorp, hållbarhetschef på BRA. Vi har kraftsamlat och jobbat mycket tvärfunktionellt med starkt hållbarhetsfokus. Genom att vi tagit fram flera olika möjligheter för dem som reser att köpa biobränsle så har vi skapat ”fem nyanser av grönt” för den som vill minska sin resas klimatavtryck.
BRA lanserade, som första flygbolag i världen, möjligheten att köpa biobränsle direkt vid biljettbokning på sajten och tusentals inrikesresenärer har redan valt fossilfritt bränsle för sina resor.
– Vi jobbar målmedvetet för att bli fossilfria 2030 och biobränsle är ett nödvändigt steg på vägen. Vi är tacksamma över att så många har valt att köpa biobränsle och hoppas att vi tillsammans kan skapa en marknad för storskalig biobränsleproduktion i vårt närområde, fortsätter Anna Soltorp. Det är viktigt att vi fortsätter vara kreativa och hitta bra lösningar för att kunna fortsätta flyga även i framtiden.
Bild: BRA