Infrastrukturprojekt är unika och ofta komplexa att genomföra. De behöver därför drivas på olika sätt och med olika fokus även om det finns gemensamma nämnare i projekteringssätt och produktionsmetoder.
Infrastrukturguiden – handbok i projektledning, som ges ut av Svensk Byggtjänst, beskriver hur och varför infrastrukturprojekt startas, och redogör för den generiska process som de flesta projekt går igenom. För att kunna bedriva ett projekt effektivt så krävs det å ena sidan ett gott arbetsklimat och å andra sidan ett fastställt arbetssätt – en metod att följa. Projektmodeller, metodik, lagstiftning, krav, önskemål och inte minst människor, möts i det framväxande projektet som resulterar i ny eller ombyggd infrastruktur.
Läsaren får konkreta exempel och tips på vad beställare, projektledare och projektmedarbetare behöver tänka på i projektets olika skeden.
Boken vänder sig till läsare som arbetar med infrastrukturprojekt i beställar- eller konsultrollerna men även till entreprenörer som behöver samverka med nämnda parter och ibland agerar som beställare själva. Den kan med fördel användas som eftergymnasial kurslitteratur.
Om författaren:
Magnus Brile har en mångårig erfarenhet av projektering och projektledning av infrastrukturprojekt. Tidigare arbetade han i IT-branschen. Idag utbildar han studerande och branschfolk. Vid sidan om utbildarrollen har han även specialistuppdrag inom entreprenadjuridik och arbetsmiljö.
Läs mer på www.byggtjanst.se