Nyheter

Bright kan bli vinnare av Laddguldet

Bright Energy AB är ett av fem företag och organisationer som gör upp om Laddguldet och titeln ”Sveriges bästa elbilsföretag-/organisation”. Den 3 juni delas priset ut i Stockholm för tredje året i rad. Vinnaren är det företag eller organisation som bidrar, eller har bidragit, till bäst förutsättningar för omställningen till elfordon – och därmed också ett bättre klimat.
I nomineringen lyfts det fram att Bright Energy AB gjort en ambitiös satsning som fått laddinfrastrukturen att växa snabbt. Företaget hjälper sina kunder att bli mer digitala och framförallt får de kunderna att använda elen när den är billigare och mer miljövänlig. Likaså poängteras att verksamheten har varit föregångare inom eldrift då den hjälper företag i omställningen att automatisera sin elanvändning efter minskad miljöpåverkan.
Laddguldet delas ut i två olika kategorier – kommun samt företag och organisation. Samtliga finalister har bidragit till minskade utsläpp genom att driva på i utvecklingen mot en eldriven transportsektor. Tävlingen har återigen mottagit många nomineringar vilket visar på vilket stort engagemang som finns för Laddguldet. Den 3 juni klockan 15.00 rullas den röda mattan ut och buffén dukas upp för alla som vill hylla vinnarna på Magasinet, Sveavägen 53. Priset delas ut av Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.
Årets finalister i kategorin kommun är Torsby, Uddevalla, Eskilstuna, Vingåker och Kungsbacka.
I kategorin företag och organisation är finalisterna Lidl, Södra skogsägarna, Bright, Alpina VM 2019 i Åre och Östersund Skidskytte-VM.
Genom Laddguldet vill vi rikta fokus mot de aktörer som gör konkreta åtgärder och satsningar för att förbättra miljön. Samtliga finalister är föredömen i arbetet med att ställa om till mer klimatneutrala transporter, säger Tobias Henmark, på Fortum Charge & Drive.
Juryn har gjort en bred översyn av aktörernas arbete för att öka elbilsåkandet. Antalet elbilar och laddplatser i kommunal och privat regi samt den årliga tillväxten av desamma är faktorer som har spelat en viktig roll i nomineringen. Likaså har man granskat och tagit i beaktan vilka informationsinsatser kommunerna och företagen har gjort för att öka allmänhetens medvetenhet om elbilar.
För att nå målet att transportsektorns klimatpåverkan ska minska med 70 procent till 2030 måste omställningen till eldrift sätta full fart. Ledande kommuner och engagerade företag har en direkt avgörande roll, säger Mattias Goldmann, vd Fores med 2030-sekretariatet.
Juryn består i år av Tobias Henmark, Business Manager för Fortum Charge & Drive i Sverige, Mattias Goldmann, vd Fores med 2030-sekretariatet, Johanna Lakso, vd Power Circle och Olov Carlsson, Chefredaktör Dagens Samhälle.
Om Laddguldet
År 2030 ska hela transportsektorns klimatpåverkan ha minskat med 70% jämfört med år 2010, enligt de klimatmål som sju av riksdagens partier står bakom. Det kräver att man driver på från alla håll, och därför instiftade Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet och Power Circle tävlingen Laddguldet. 2017 var första året för tävlingen Laddguldet – Sveriges bästa elbilskommun. Vinnare blev Gävle, följt av Östersund och Falun som tog hem andra respektive tredje plats. På delad fjärdeplats kom Stockholm, Jönköping och Kalmar. År 2018 vann Lerums kommun samt Ryska Posten.
Läs mer på https: www.chargedrive.events