Nyheter

Ny användningsklar LED-belysningsmast som klarar de tuffaste miljöerna

Atlas Copcos nya användningsklara elektriska belysningsmast HiLight E3+ fungerar utan krångel under de mest krävande förhållanden: på arbetsplatser, vid utomhusevenemang och som tillfällig lösning i offentliga miljöer. Dess interna elektronik, kontrollpanel och anslutningar är skyddade från väder och vind av vår innovativa HardHat®-kåpa, och en uppställd robust sjumetersmast har en certifierad vindstabilitet på 100 km/timme.

– HiLight E3+-mast är miljötålig och klarar flera applikationer, har bättre driftsäkerhet, minskar den totala ägandekostnaden och håller andrahandsvärdet bättre. Dessutom är prestandan överlägsen när masten används, säger Félix Gómez, Atlas Copco Divisional Product Marketing Manager – Light Towers.

De effektiva LED-lamporna på 160 W gör att belysningsmasten har bättre ljusstyrka och ljusspridning: den är 15 procent ljusstarkare och belyser upp till 3000 m2. Det ger en ljusare, säkrare och mer produktiv arbetsplats, samtidigt som underhållskostnaderna sänks tack vare lampornas förväntade livslängd på 50 000 timmar.

Belysningsmasterna ger en utmärkt effektivitet genom hela projekt. Upp till 32 av de kompakta enheterna kan transporteras med en vanligt 13-meterslastbil, och de kan lastas av och manövreras med hjälp av urtaget för gaffeltruck, lyftöglan och/eller hjulen. Därefter kan de enkelt anslutas till nätström, en reservkraftkälla eller en generator och snabbt tas i drift med hjälp av den användarvänliga kontrollpanelen.

De nya egenskaperna är bland annat de robusta galvaniserade stödbenen, de bredare däcken samt en elektrisk vinsch som tillval. Vår elektriska belysningsmast saknar underhållskrävande mekaniska delar, behöver inga vätskor och ger inte ifrån sig några utsläpp. Därför är den både miljövänlig och i princip underhållsfri.

HiLight E3+-belysningsmasten drivs med enfas 50/60 Hz 230 V eller 110 V ström. Det finns även 60 Hz-versioner med NEMA L5-20A-uttag. Dessutom kan upp till 10 enheter anslutas till en strömkälla på 230V.

När det varken finns nätström eller reservström går masterna utmärkt att kombinera med Atlas Copcos portabla generatorer. De passar perfekt, exempelvis med en P6500-generatorn på 5 kW, som klarar att försörja sju belysningsmaster, eller med en P8000-generatorn på 6 kW, som klarar nio. iP-modellerna med inverterteknik är utmärkta alternativ om färre belysningsmaster behöver strömförsörjas.

HiLight-serien med batteri-, el- och dieseldrivna belysningsmaster med LED-lampor är sammansatt för att ge bredast möjliga urval för bygg och anläggning, vägbyggnad, offentliga evenemang och industriapplikationer. Atlas Copco erbjuder ett brett urval av flexibla och dynamiska mobila belysningslösningar som kombinerar robust kvalitet med kompakt storlek och uppfyller alla krav på effektivitet, säkerhet och har en låg miljöpåverkan.