Nyheter

John Strand blir ny kommersiell chef på Nobina Sverige

Nobina är Sveriges största kollektivtrafikföretag med buss – men också en innovatör som ständigt utvecklar och breddar tekniken och kollektivtrafiken.

Nu tar man nya steg och anställer John Strand som kommersiell chef, med ansvar för Nobinas erbjudande direkt till konsument, business to consumer. En breddning av sin sin affär, med bland annat nya digitala tjänster och produkter för delad mobilitet – ett komplement till dagens kollektivtrafik.

– Det känns riktigt bra att välkomna John Strand, med sin energi och kunskap för den kommersiella delen av kollektivtrafiken. Hur vi tillsammans nu kan ta nya steg mot en bredare och bättre affär med nya tjänster och produkter som gör det enklare för människor att resa, säger Henrik Dagnäs, vd i Nobina Sverige.

– Det känns både spännande och kul att tillsammans med teamet på Nobina fortsätta den här resan. Nya produkter och tjänster som kan stärka kollektivtrafiken och samtidigt nå helt nya målgrupper med delad mobilitet och smarta lösningar på riktigt, säger John Strand, kommersiell chef på Nobina Sverige.

John tillträder den 1 oktober och kommer ansvara för all den kommersiella verksamheten B2C samt vidareutvecklingen av den nya digitala plattformen tillsammans med innovationsbolaget Nobina Technology.

Om Nobina
Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör avseende kollektivtrafik med buss. Bolagets expertis avseende prospektering, anbudsförfaranden samt en aktiv förvaltning av kontrakt gällande kollektivtrafik med buss, i kombination med en långsiktig leverans av tjänster med hög kvalitet, gör Nobina branschledande i termer av lönsamhet, utveckling och initiativ som främjar en sundare bransch. Varje dag ser Nobina till att närmare en miljon människor kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kollektivtrafik med buss i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nobina tillhandahåller även särskild kollektivtrafik under varumärket Samtrans på den svenska marknaden. Bolaget omsätter drygt 10 miljarder SEK (2017/18), har 11 000 medarbetare och huvudkontor i Solna, Stockholm. För mer information, se Nobinas hemsida: www.nobina.com.