Nyheter

BRA satsar på utrikesflyg: lanserar fem nya flyglinjer

Klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp, flyg på låg höjd och bränsleeffektiva turbopropellerflyg är fyra grundförutsättningar för BRAs nya utlandssatsning.

Nya flyglinjer med BRA från slutet av mars 2020:

Stockholm Bromma – Oslo Torp
Stockholm Bromma – Riga
Stockholm Bromma – Tallinn
Göteborg – Berlin Tegel
Malmö – Berlin Tegel

BRA som fokuserat på inrikesflygtrafik i Sverige, lanserar nu en ny utrikessatsning med första avresa i slutet av mars 2020.

Att göra regionala utrikesflygningar klimatsmartare, är en av grundförutsättningarna för BRA. Alla flygningar kommer att göras med bolagets moderna turbopropellerflygplan som i genomsnitt förbrukar 0,29 liter bränsle per mil och passagerare, vilket motsvarar förbrukningen för en person på en moped.

Eftersom de fossila utsläppen alltid är klimatkompenserade för alla som reser med BRA och BRA är det enda regionalflygbolaget i världen med den lösningen, blir detta första gången som klimatkompenserat reguljärflyg för alla trafikerar Norge och Baltikum.

Efterfrågan på hållbarare affärsreseflyg är det som drivit fram satsningen hos BRA. Det avspeglar sig i bolagets avgångstider som framförallt är på vardagar.

Att BRA flyger till flest orter i Sverige, tror bolaget blir en stark konkurrensfördel för de som behöver flyga till Sverige, liksom att BRA erbjuder klimatkompenserat flyg och möjlighet att välja Miljö Class med biobränsle.

Stockholm Bromma – Oslo Torp
BRA och Widerøe lanserar gemensamt dagliga flyg mellan Stockholm Bromma – Oslo Torp, från slutet av mars år 2020.

Båda flygbolagen kommer att trafikera flyglinjen och bokning av biljetter är möjliga från idag, 9 oktober.

Det blir två till tre dagliga avgångar i vardera riktningen utom lördagar. BRA flyger med sina klimateffektiva ATR 72–600 med plats för 72 passagerare och Widerøe med sina Dash Q400 med plats för 78 passagerare. Beräknad flygtid blir 75 minuter.

Biljettpriserna med klimatkompenserat flyg med BRA kommer att starta från 598 kronor för en enkel resa från Stockholm (699 NOK från Oslo Torp till Stockholm).

Oslo Torp är Norges tredje största flygplats, belägen 12 mil söder om Oslo. Flygplatsen är en knutpunkt för Widerøe i södra Norge och under 2018 passerade här cirka två miljoner passagerare.

Genom BRA och Widerøe kommer svenska resenärer enkelt även kunna resa till Bergen, Stavanger och Trondheim, dit Widerøe flyger 4-6 gånger om dagen.

Inom cirka fem mil från Oslo Torp ligger städerna Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Porsgrunn, Skien och Drammen med sammanlagt drygt 450 000 innevånare.

Mer om Widerøe: www.wideroe.no

Bild: Pixabay