Nyheter

Fordonsindustrins färdplan för personbilar och lätta lastbilar mot fossilfrihet

Onsdagen den 11 december presenterar BIL Sweden sin färdplan för fossilfri konkurrenskraft för personbilar och lätta lastbilar. Färdplanen är framtagen inom ramen för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. Det är första gången i historien som fordonsindustrin gör en färdplan mot fossilfrihet för personbilar och lätta lastbilar.

Under seminariet kommer färdplanen, som baserar sig på underlag från branschen och myndigheter samt intervjuer med fordonstillverkare, presenteras. Fordonstillverkarnas bedömningar och framtidsplaner har analyserats av Jonas Eliasson, professor i transportsystemanalys, som är författare till rapporten.

Medverkar vid seminariet gör:
Eva Svedling, statssekreterare hos Isabella Lövin
Mattias Landgren, statssekreterare hos Tomas Eneroth
Svante Axelsson, nationell samordnare Fossilfritt Sverige
Mattias Bergman, VD BIL Sweden
Jessica Alenius, vice VD BIL Sweden

Tid och plats:
Plats: Näringslivets Hus, lokal Wallenbergaren
Datum: 11 december kl. 8.30-9.30, frukost från 8.00

Seminariet kommer även att sändas via BIL Swedens Facebook. www.facebook.com/bilsweden

Bild av Steven Liao från Pixabay