Nyheter

Transportföretagen begär förhandlingar om korttidsarbete för transportbranschen

På grund av den rådande omvärldssituationen där det nya coronaviruset påverkar hela transportsektorn i Sverige begär förbunden inom arbetsgivarorganisationen Transportföretagen nu förhandlingar med samtliga fackliga motparter om avtal gällande korttidsarbete.

– Gemensamt för våra nära 10 000 medlemsföretag är att låga marginaler präglar deras vardag. Det nya coronaviruset har på kort tid påverkat hela transportnäringen och behovet av åtgärder för att säkra arbetstillfällen är i flera branscher stort och akut, säger Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen.

Med anledning av detta begär Transportföretagen att förhandlingarna om korttidsarbete upptas omgående.

De fackförbund som berörs av förhandlingarna är:

Svenska Transportarbetareförbundet

Unionen

IF-Metall

Svenska Kommunalarbetareförbundet

SEKO

Sjöbefälsföreningen

Svensk Flygteknikerförening

Sveriges Ingenjörer

Ledarna

Hotell- och Restaurangfacket HRF

Svenska Målareförbundet

Vårdförbundet.

Bild: Pixabay