Nyheter

HCL lanserar BUILDINGBLOCK för att effektivisera storföretags affärsförsäkringar

Detta sker i samarbete med R3. Teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) har, i samarbete med R3, ledande företag inom blockkedjeteknologi, lanserat BUILDINGBLOCK – en blockkedjeplattform skapad för att effektivisera affärsförsäkringar för multinationella företag.

Plattformen gör det möjligt för försäkringsbolag att utforma ett huvuddokument för riktlinjer, genom att tillåta dataflöden i realtid på ett sätt som är enkelt, oföränderligt och kryptografiskt säkert.

Genom att införa blockkedja kan organisationer spara tid och ansträngningar som tidigare konsumerades i långa processer för datadelning och avstämningar. Dessutom förhindrar blockkedjans varaktiga och säkra beskaffenhet risken för dataförluster och problem kring ansvarsfrågor.

Plattformen fokuserar på att hantera huvudriktlinjerna kring försäkringar för olika geografier och erbjuder realtidssynlighet för alla intressenter inom försäkringsdomänen för eventuella ändringar och godkännanden i bilagan.

Detta reducerar väntetiden och erbjuder varaktiga register för att fastställa ansvarsskyldighet och informationsbevis, vilket avlägsnar bördan med riktade BPM-lösningar och kan visa sig vara en bra tillgång för alla organisationer, när det gäller att genomföra pilotprojekt eller driftsättning.

BUILDINGBLOCK är utvecklat ovanpå R3s Corda-plattform som utnyttjar CoTrust™ -plattformen, ett flaggskeppserbjudande från HCL Blockchain Practice. CoTrust ™ använder företagets blockkedjemotorer, såsom R3s Corda-plattform, med dess basfunktioner som hävstång för att möjliggöra snabb utveckling och distribution av blockkedjeapplikationer. CoTrust Blockchain Application-plattformen erbjuder tjänster med nyckelfunktioner, såsom en hanterad plattform, end-to-end-säkerhet, onboarding och strukturerade API:er.