Nyheter

Hur kommer framtidens fossilfria transporter att se ut?

Det är temat för en ny nordisk branschmässa, eComExpo, som får premiär 6-7 oktober nästa år på Scandinavian XPO i Arlandastad. Arrangören av den framgångsrika elbilsmässan eCarExpo samlar bransch, innovatörer, experter och politiker till ett nytt professionellt evenemang för att spegla och stimulera den snabbt växande omställningen till elektrifierade kommersiella transporter.

– Omställningen till en fossilfri nyttotrafik har redan satt hög fart och kommer att innebära genomgripande förändringar i infrastruktur, fordonspark och politiska spelregler, förklarar Anna Fägersten, projektledare för den nya elektrifieradenyttofordonsmässan, och fortsätter:

– eComExpo blir en given samlingspunkt för branschens innovationer, samtal, debatter och konkreta samarbetsdiskussioner. Det blir både en fordons- och teknikmässa och ett forum för beslutsfattare, experter och politiker att informera om, debattera och vidareutveckla förutsättningarna för ett hållbart transportsystem. Målet är att deltagarna lämnar seminariet med en ny handlingskraft för att bidra till en snabbare omställning.

Mässan eComExpo har premiär onsdag och torsdag den 6-7 oktober 2021 i Arlandastads helt nybyggda mässhallar Scandinavian XPO, med 11000 kvm utställningsyta för elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser med ett fullspäckat seminarie- och workshopprogram.

I anslutning till mässanläggningen finns mässans avancerade testbanor där besökarna ska kunna provköra nya elektrifierade nyttofordon av alla slag, från cargocyklar och mindre skåpbilar till de största lastbilarna, bussarna och entreprenadmaskinerna på asfalt och i terräng.

Fakta:

eComExpo är Nordens första branschmässa för elektrifierade kommersiella nyttofordon och mötesplats för beslutsfattare i den snabbväxande omställningen till fossilfria transporter.

Premiären sker 6-7 oktober 2021 i den nyöppnade mässhallen Scandinavian XPO i Arlandastad utanför Stockholm. eComExpo är en systermässa till eCarExpo, som på fem år utvecklats till den ledande mötesplatsen och konsumentmässan för elbilar och elbilsladdning. Arrangör är eLife/PT Umbrella i samarbete med BilSweden.