Nyheter

Ovzon sätter ny standard för kommunikation ombord på helikopter

Ovzon genomförde nyligen en lyckad demonstration av satellit- kommunikation ombord på en helikopter. Under flygning med en Blackhawk helikopter i kraftigt regn visades överföringshastigheter på upp till 17 Mbps på både mottagning och sändning.

Demonstrationen, som använde satellitkapacitet på en av de styrbara antenner som Ovzon nyligen kontrakterade, visade också på möjligheten till överföring av HD-video och videokonferens ombord på helikoptern.

– Överföring av denna bandbredd genom rotorn på en helikopter saknar motstycke och vi är extremt nöjda att kunna demonstrera hur vår teknologi och våra styrbara antenner skapar möjligheter att använda helikoptrar som kommunikationsplattform. Dessa framsteg kommer att ha stor inverkan för användet av vår teknologi på både bemannade och obemannade plattformar, säger Tom Hopkins, COO på Ovzon.

– Satellitkommunikation genom rotorn på en helikopter är en utmaning och satellitkommunikation i kraftigt regn är fundamentalt svårt. Demonstrationen visar på Ovzon’s förmåga att hantera dessa utmaningar på nuvarande leasad satellitkapacitet. Med vår kommande satellit, Ovzon 3, kommer vi att kunna erbjuda ytterligare prestanda och funktionalitet och ge våra användare de kommunikationsinnovationer de behöver, säger Magnus René, VD på Ovzon.