Nyheter

Trots restriktionerna: Stena Line seglar vidare

– Trots restriktioner har vi många resenärer som uppfyller kriterierna för att resa till och från Danmark, bland annat arbete, bostad, transit till andra länder eller att hälsa på familj, säger Julia Kronberg, ansvarig för passagerartrafiken på Stena Line.

Det var på torsdagen som de danska myndigheterna meddelade att de inför ytterligare reserestriktioner för resande mellan Sverige och Danmark. Färjerederiet Stena Line fortsätter att segla ett 70-tal avgångar per vecka på färjelinjerna Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå med fokus på både gods- och passagerartrafik.

Totalt seglar rederiet för närvarande ett sjuttiotal gånger mellan Sverige och Danmark varje vecka, 52 avgångar mellan Göteborg-Fredrikshamn och 22 avgångar mellan Halmstad-Grenå.

Resor från Sverige:

För boende i Västra Götaland och flera andra regioner krävs återigen särskilda skäl för att resa in i Danmark från och med 24 oktober.

För boende i Halland, som klassas som ”gränsland” krävs anmärkningsvärda skäl eller ett negativt COVID-19-test för att resa in i Danmark. På linjen Halmstad-Grenå finns det ingen möjlighet att resa som fotpassagerare över dagen.

Resor från Danmark:

Danmark avråder från resor till de flesta regioner i Sverige, inklusive Halland och Västra Götaland. För danskar med anmärkningsvärda skäl att resa eller äger ett eget boende i Sverige gäller inte avrådan.  

Foto: Matthias Schalk

//commons.wikimedia.org/wiki/File:Stena_Carisma.jpg

(https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/legalcode)