Nyheter

Allison Transmission lanserar eGen Power™ – nya, utsläppsfria elektriska axlar för lastbilar

eGen Power™ är den senaste produktserien under det nya varumärket Allison eGen™, med helt elektriska hybriddrivlösningar. Detta sätter Allison Transmission i förarsätet vad gäller att leda laddningen in i framtiden för kommersiell fordonselektrisk drivning.

Indianapolis USA, 6 oktober 2020 – Allison Transmission är den största globala tillverkaren av medeltunga och tunga helautomatiska växellådor och leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon. Detta inklusive elektriska hybrid- och helelektriska drivsystem. Nu lanserar Allison eGen Power, deras nya serie av helt integrerade elektriska axlar utan utsläpp.

Allison kommer att lansera eGen Power 100D, med en kapacitet på 23 000 lb GAWR, som den första elektriska axelvarianten inom eGen Power-serien. eGen Power kommer att tillverkas i Allisons nyligen färdigställda, 110 000 kvadratmeter stora utvecklings- och tillverkningsanläggning för elektriska axlar i Michigan, USA.

eGen Power 100D är ett av de mest kraftfulla och fullt integrerade e-axelsystemen i världen för medeltunga och tunga lastbilar. Den har två elektriska motorer som kan generera 200 kW kontinuerlig effekt vardera, eller totalt 400 kW, med en maximal kombinerad effekt på 550 kW.

eGen Power 100D integrerar även en tvåväxlad transmission i huvudenheten. Den tvåväxlade transmissionen underlättar en kraftfull startförmåga, toppfart och effektivitet, och erbjuder ett differentiellt lås som tillval. Denna effektivitetsfördel kan leda till ökad räckviddskapacitet eller en minskning av batteripaketets storlek, vilket optimerar det ekonomiska värdet som eGen Power elektriska axlar ger.

Dessa fördelar är anledningen till att Hino Trucks och Hexagon Purus valde att integrera Allison eGen Power 100D i Hino XL7-lastbilen som senast visades under tillkännagivandet av ”Project Z” den 5 oktober 2020, ett nollutsläppsutvecklingsprogram för fordon från Hino Trucks.

– Hino Trucks och Allison Transmission har ett långvarigt partnerskap, vilket framgår av vår branschledande femåriga drivgaranti och Allisons standardposition i alla Hino-konventionella lastbilar, berättade Glenn Ellis, Senior Vice President of Customer Experience på Hino Trucks. När vi börjar vårt ZEV-utvecklingsprogram, Project Z, är vi hoppfulla att införliva Allisons eGen Power e-axel i vårt framtida produktutbud.

– Vi fortsätter att bygga vår produktportfölj för elektrifiering under varumärket Allison eGen, och vi fortsätter att vidareutveckla dessa produkter genom samarbetsvalideringsprogram med ledande tillverkare av originalutrustning för lastbilar över hela världen, sa Branden Harbin, Managing Director of Global Marketing på Allison Transmission. Vårt löfte till våra kunder är att erbjuda de mest pålitliga och värderade drivlösningarna i världen, så att våra kunder kan arbeta mer effektivt. Vi planerar att fortsätta vara den föredragna leverantören av drivlösningar, oavsett kraftkälla eller drivningstyp.