Nyheter

DS 4 – ny premiumteknik och mobilitet

DS 4 är den fjärde modellen från DS Automobiles och en ny nivå av teknologi, mobilitet och design. Som en modell i C-segmentet är DS 4 både kompakt och smidig, med en känsla av franskt premium. 

– DS 4 är skapad för att omdefiniera C-segmentet och vänder sig till kunder som söker både en ambitiös coupé-SUV och den traditionella kompakta hatchbacken. Vid varje steg och beslut i designprocessen har vi haft attraktionskraften från dessa två former i åtanke, säger Marion David, Product Director på DS Automobiles.

Uppdaterad plattform och nya dimensioner

DS 4 bygger på en ny version av EMP2-plattformen, vilket har möjliggjort en konstruktion med lätta material som minskar vikten och ökar säkerheten. Dimensionerna och formen på DS 4 skapar en profil likt en SUV, samtidigt som storleken av en bil i C-segmentet behålls. Med en bredd på 1,83 meter, en längd på 4,4 meter och en höjd på 1,47 meter, har DS 4 en smidig och robust form. För att förstärka det uttrycket ytterligare kan DS 4 också utrustas med fälgar på 20 tum.

En ny signatur

Både fronten och den bakre delen av DS 4 karaktäriseras av en ny ljussignatur, med bland annat smala främre strålkastare och DS Matrix LED Vision-teknik, som automatiskt ger optimalt ljus och samtidigt ser till att medtrafikanter inte blir bländade.

Precis som andra DS-modeller har DS 4 en kraftfull grill mitt i fronten, och likt DS 3 Crossback har den dörrhandtag som automatiskt fälls ut när föraren närmar sig bilen.

En interiör av teknik och design

Invändigt är DS 4 är utrustad med en helt digital interiör som är ergonomiskt utformad för optimal komfort och funktion. En högupplöst display är placerad i mittkonsolen och ger åtkomst till allt från säkerhetssystem till komfortinställningar, samt möjliggör smidig digital uppkoppling.

DS 4 erbjuder en stilistisk digital förarmiljö som präglas av hög teknisk nivå och typisk DS-design. Materialen är noggrant utvalda för att skapa ett helhetsintryck av kvalitet och ge en härlig lounge-känsla inne i kupén.

Motorer

DS 4 erbjuds både med förbränningsmotorer och som plug-in hybrid. Alla motorer kommer med DS åttaväxlade automatlåda.

PureTech-bensinmotorn kan väljas med 130, 180 eller 225 hästkrafter, medan BlueHDi-dieselmotorn erbjuds med 130 hk. Plug-In hybriden består av en förbränningsmotor på 180 hk, kombinerat med en elmotor på 110 hk. Tillsammans möjliggör de kraftfull hybriddrift och i 100 % elektriskt läge en räckvidd på drygt 50 km enligt WLTP.