Nyheter

Nordic Truckcenter växer ytterligare på verkstadssidan

Totalt har man idag 35 auktoriserade servicepartners utspridda i Sverige.

– Där det finns DAF-lastbilar ska vi finnas på plats för att kunna erbjuda verkstad och reservdelar på nära håll, säger Johnny Omö Bergkvist, servicemarknadschef på Nordic Truckcenter.

Nordic Truckcenters långsiktiga ambition är att erbjuda förstklassig DAF-service över hela landet – antingen genom egna verkstäder eller via partners. Och idag är nätverket etablerat i hela Syd- och Mellansverige samt i de största orterna i Norra Sverige.

– Det senaste halvåret har vi bland annat skrivit avtal med verkstadsföretaget Serviceexperten i Årsta och Göteborg. Vi har också utökat vårt samarbete med Malte Månsson i Borlänge, Linköping och i Jordbro, där vi även delar kontor. Och nu senast har vi signerat ett avtal med Tecto Trucks som driver verkstad i våra gamla lokaler i Markaryd, säger Johnny Omö Bergkvist.

Alla auktoriserade servicepartners utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla DAF- och Iveco-fordon. Och sedan Nordic Truckcenter har samlat alla funktioner i Malmö har leveranserna till övriga landet effektiviserats ytterligare.

– Vi har verkstad, reservdelslager, försäljning och administration för både DAF och Iveco på en och samma plats. Det innebär att vi blir starkare i Skåneregionen, samtidigt som vi kommer närmare fabriken i Holland. Det innebär i sin tur snabbare leveranser hit och härifrån kan vi leverera till hela Sverige redan nästa dag, säger Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige.

Bild av A Beijeman