Nyheter

Ny laddlösning för elbilar från Fronius

Den österrikiska experten för energilösningar lanserar i maj 2021 Fronius Wattpilot på marknaden. Produkten riktar sig till alla elbilsförare, oavsett om de har egen solcellsanläggning eller inte.

Wattpilot är enkel att installera och en av de få produkter på marknaden som automatiskt växlar mellan enfas- och trefasig överskottsladdning, för att maximera energiuttaget från solcellsanläggningen.

Fronius Wattpilot är en intelligent laddlösning som ger alla elbilsförare maximalt oberoende, alltid till lägsta laddkostnad, förklarar Martin Hackl, Global Director för affärsområdet Solar Energy, Fronius International GmbH. Målet var att ta fram en installatörs- och kundvänlig lösning för e-mobilitet. Det har vi verkligen lyckats med – Fronius är enkel att installera, enkel att ta i drift och enkel att använda, fortsätter Hackl.

 Även om e-bilsföraren ännu inte har en egen solcellsanläggning, är det bra att redan nu tänka på rätt laddlösning, eftersom inte all utrustning går att driva på ett intelligent sätt tillsammans med en solcellsanläggning.

Med Fronius Wattpilot är din kund redan nu förberedd för att i framtiden kunna ladda sin elbil med egen solenergi, försäkrar Martin Hackl.

Användarvänlig app

Med appen Solar.wattpilot är det enkelt att ta laddlösningen i drift och använda den. Den ger användaren en visuellt tilltalande översikt över laddstatus. Appen fungerar på IOS och Android, och är det enda användargränssnitt som behövs för enkel och översiktlig användning av alla funktioner.

Prisvärd laddning med hög säkerhet

Laddningen av elbilen blir särskilt billig om man väljer rörligt elpris1. Då erbjuds kunderna de aktuella börspriserna, med ett minimalt påslag. Kunden kan själv ange det maximala belopp som elbilen ska laddas för, via appen Solar.wattpilot. Förutom det rörliga elpriset finns det två andra funktioner som ger billigast möjliga tankning: Laddläget Next Trip och möjligheten att tanka enbart med överskott från solcellsanläggningen