Nyheter

TCECUR startar unik helautomatisk larmförmedlingstjänst

TCECURs styrelse har idag fattat beslut att starta ett nytt dotterbolag: Lamport AB, som kommer att erbjuda marknaden en unik helautomatisk larmförmedlingstjänst till företag, kommuner och organisationer.

Bolaget planerar att lanseras till den svenska marknaden under det tredje kvartalet i år. Föregångaren till Lamports larmportal har varit i drift genom TCECURs dotterbolag Mysec de senaste 10 åren och idag är över 3000 anläggningar uppkopplade och över 34 miljoner larmhändelser har förmedlats.

– Lamport är ett unikt trygghetsverktyg för företag, kommuner och andra organisationer eftersom Lamport är kompatibelt med i stort sett alla moderna säkerhetssystem som förmedlar larmhändelser på marknaden, säger Klas Zetterman koncern VD TCECUR.

– I Lamports molnbaserade larmportal kan kunderna hantera och administrera alla larm och händelser i realtid. Här kan du välja vilka larm som ska skickas, hur och till vem, skapa tidsscheman, användarbehörigheter och kontrolljournaler. Genom att all hantering, kontroll och administration sker centralt skapas en mycket bättre överblick över säkerhetsarbetet och resurseffektivisering, säger Toste Hedlund, VD Mysec och tillförordnad VD Lamport.