Nyheter

CinfraCap kan vinna internationellt hållbarhetspris

Samverkansprojektet CinfraCap, fokuserat på att hitta en optimerad infrastruktur för transport av flytande koldioxid från anläggning till kaj, är ett av tre klimatvänliga projekt som valts till slutkandidater i IAPH2021 Sustainability Awards.

Världens hamnar har gått samman i ett gemensamt hållbarhetsprogram där tävlingen IAPH 2021 Sustainability Awards arrangeras. Av sextiofyra olika hållbara projekt har nu finalisterna valts ut av en av jury där samverkansprojektet CinfraCap är med i kategorin ”Klimat & Energi”.

– Det är såklart stort och väldigt roligt och hedrande att CinfraCap har valts ut. CinfraCap är ett viktigt projekt i det stora klimatarbete vi har idag med att göra hamnområdet fossilfritt. Kan vi arbeta fram en bra affärsmodell så kommer CinfraCap att ha stor betydelse för arbetet med att minska koldioxidutsläppen, både i Sverige och även runt om i världen. Nu håller vi tummarna för att CinfraCap ska vinna i denna stora internationella tävling, säger Edvard Molitor, hållbarhetschef på Göteborgs Hamn AB.

IAPH (International Association of Ports and Harbors) är världens största samarbetsorgan för internationella hamnar, med över 200 medlemshamnar i 90 länder världen över. Huvudkontoret ligger i Tokyo och organisationen har rådgivande funktioner åt bland annat flera FN-organ.

Här är bidragen som tagit sig till final. Det vinnande bidraget tillkännages under IAPH2021 World Ports Conference den 24 juni.