Nyheter

Airtours skriver fyraårigt samarbetsavtal med SAS

– Vi är glada över säkra ett långsiktigt samarbete med en av våra viktigaste partners. Vi spår en kraftig ökning av efterfrågan redan till hösten, varför dessa avtal är vitala att ha på plats så att våra kunder kan känna sig trygga med Airtours fortsätter leverera flygresor i toppklass oavsett om det handlar om charter eller reguljärflyg, säger Jacke Mentzas, VD på Airtours.

En av de viktigaste anledningarna för Airtours val av SAS som vår främsta partner i Sverige, är deras gedigna hållbarhetsarbete.

– Att välja partners som tar miljöarbetet på stort allvar är viktigt för våra kunder. De flesta flygningarna kommer genomföras med nya Airbus A320Neo, som är ett modernt och bränslesnålt flygplan, fortsätter Jacke Mentzas.

Airtours har sedan 2019 klimatkompenserat alla flygresor och hotellvistelser för sina resenärer och det är något som ingår i alla resor som bokas hos researrangören även nu.

Kraftigt subventionerade PCR-test om du reser med Airtours

Som det ser ut just kommer det krävas PCR-test för de resenärer som önskar resa juni-augusti, om man inte har ett vaccinationsintyg. Därför erbjuder Airtours sina resenärer som bokat en charterresa eller en paketresa med reguljärflyg ett PCR test för 500 kr per person som annars skulle kostat ca 1500 kr per person.

2022 års resor redan släppta

Eftersom våren 2021 inte har givit resenärerna många chanser att resa har Airtours valt att släppa sina resor för 2022 rekordtidigt.

– Intresset för resorna 2022 är större än vad vi förväntade oss när vi släppte programmet för några veckor sedan. Ett tecken på att det uppdämda behovet är stort och att man kan förvänta sig rusning på 2021-års resor inom kort. Vi ser tydliga tecken på den äldre åldersgruppen som redan är fullvaccinerade inte tvekar att boka sin resa, säger Stefan Chatzopoulos informationschef på Airtours.