Nyheter

Över sex miljoner svenskar har nu tillgång till Airmees fossilfria leveranser

Teknikbolaget Airmee adderade under förra månaden hemleveranser till ytterligare 700 000 personer i nio svenska städer. Eskilstuna, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Trollhättan, Uddevalla och Örebro är några av de nya städer Airmee levererar till.

Airmee använder sig av kontrakterade åkerier som genomför leveranserna. En effekt av bolagets höga tillväxt är att flera av bolagets åkerier anställt fler och vuxit tillsammans med Arimee.

– Vi ser att användandet av våra tjänster ökat kraftigt senaste året och den trenden har fortsatt under 2021. Vi ser även att en av tre konsumenter väljer Airmee igen, redan inom ett par veckor. Det är så klart väldigt roligt och något vi är stolta över, och har bidragit till att vi är den högst betygsatta leveranstjänsten i Sverige idag, säger Julian Lee, grundare och VD på Airmee.

Tidigare i vår blev Airmee det första svenska företaget att gå med i Amazons och Global Optimisms ”The Climate Pledge” – ett åtagande att nå upp till Paris-avtalets mål tio år tidigare och bli klimatneutrala tills 2040.

Airmee levererar idag över 90% fossilfritt, varav över en tredjedel av de leveranserna sker med el-drivna fordon som cykel och elbil. Bolag kommer i år att genomföra alla sina transport 100% fossilfritt och 2022 planerar man att alla leveranser av mindre paket ska levereras emissionsfritt, alltså endast med eldrivna fordon. Redan 2025 satsar företaget på att vara helt klimatpositivt.

– Vi är väldigt stolta över vår tillväxt och möjligheterna som vår tjänst skapar – vi har gjort det lättare för svenskar att handla på nätet och drivit branschen i en grönare riktning. Vi leder nu marknaden med emissionsfria leveranser. Hållbarhet är fortsatt en prioritering för oss och jag tror starkt på vår förmåga att driva förändringen vidare, säger Julian Lee.

Airmee ökade sin omsättning förra året från 29 MSEK till 89 MSEK, mer än en tredubbling av intäkterna. Bolaget har under de senaste månaderna kraftigt fortsatt sin tillväxt och omsatte mer redan ett par månader efter Black Friday förra året. I samband med detta har Airmee rekryterat ett 20-tal personer för att klara av den fortsatta tillväxten.

– Det senaste året har vi verkligen sett hur vår teknologi och operational excellence bidragit till att våra marginaler kraftigt förbättrats. Vi har fått det bevisat att logistik kan göras på ett helt annat och nytt sätt, till skillnad från hur traditionella aktörer agerar. Eftersom vi gör det på ett miljövänligare sätt är det självklart för oss att fortsätta i samma riktning och tempo framöver. Med en bevisad affärsmodell kan vi nu också fokusera på att fortsätta skala upp verksamheten geografiskt tillsammans med nya och existerande kunder, avslutar Elin Härén, CFO på Airmee.

Airmee tog tidigare under året in ca 150 MSEK och levererar för många av de största handlarna i Sverige som Apotea, H&M, Vetzoo, Snusbolaget och Åhlens.