Nyheter

Smartare tillvaro i molnet

”Cloud Smart” var begreppet Cisco ville förmedla när man i veckan arrangerade eventet Future Cloud och visade upp en framtidssäkrad dataplattform, som är förberedd att kunna hantera den tekniska utvecklingen för hela 2020-talet.

– Framför allt handlar de utmaningar som näringsliv och offentlig sektor står inför att infrastrukturen blir utspridd. De flesta ser idag potentiella fördelar med att inte lägga allt hos en och samma molnleverantör utan de vill lägga sin infrastruktur i flera moln, eller en kombination av molnbaserat och on-premise. Men för att verkligen kunna dra nytta av de fördelar man får måste man också ha en plattform som håller samman infrastrukturen, som är lätthanterlig, snabb, säker och överblickbar. Det är det vi på Cisco vill bidra med, säger Peter Jerhamre, lösningsarkitekt på Cisco Sverige. 

Plattformen för datacenter bygger på principen Unified Computing som innebär att man kombinerar datorkraft, nätverk och lagring i ett enhetligt system. Den nya generationen, Cisco UCS® X-Series,  bygger på den senaste hårdvaran och tillför en mängd nya skräddarsydda funktioner för hybridmiljöer. Framför allt uppnås det genom integration med Cisco Intersight, en plattform för molnadministration, orkestrering och automation, som förenklar arbetsflöden.

Under de senaste åren har Cisco gjort investeringar för mångmiljardbelopp i företag som exempelvis AppDynamics, en marknadsledande leverantör av applikationsövervakning, samt företag som ContainerX, CloudLock och Banzai Cloud för att utveckla sitt molnerbjudande och ge kunder kraftfulla verktyg för att hantera och förenkla dagens och morgondagens komplexa multicloud- och hybridmiljöer.

Man har också lanserat molnbaserade plattformar som Meraki för nätverksadministration och Umbrella för säkerhetshantering.

– X-Series är ett viktigt steg på vägen för att förverkliga vår vision av molnet, och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt molnerbjudande och hjälpa våra kunder vara ’cloud smart’ – och dra maximal nytta både av dagens och morgondagens tekniska utveckling, säger Peter Jerhamre.