Nyheter

Kontorsdesign i Stockholms affärscentrum

Oavsett vilken bransch ett företag befinner sig i, eller i vilken riktning det rör sig, är det kontoret som först pratar om företagets status och framgång. Kontoret ska inte bara utföra representativa funktioner utan också vara ergonomiskt och praktiskt. Moderna kontor kan ta upp stora ytor, men utan rätt design blir de inte bekväma och originella. När du designar arbetsytan måste du vara uppmärksam på många detaljer. Ändå är stilen på ditt framtida kontor viktigast. Människor som kommer att arbeta på kontoret i framtiden behöver känna en gynnsam atmosfär som hjälper dem att hålla sig produktiva.

Många hävdar att kontorsdesignen bara handlar om att dekorera lokalen på insidan och utsidan. Men i själva verket inkluderar designprojektet skapandet av en bekväm miljö, ett schema för korrekt uppdelning i speciella zoner eller avdelningar, ett system för möbelplacering och så vidare. Den strama kontorsdesignen kan ge ett sorgligt intryck på anställda och kunder. Arbetsprocessen går betydligt bättre i mysiga, stilfullt inredda rum. Modern kontorsdesign är en kombination av många funktioner – ergonomiska möbler, väl genomtänkt inredning och varumärkesdetaljer som gör en arbetsyta unik..

Kontorshotell i Stockholm | Huvudtyperna av design

Stockholm tar hyresgäster till en av världens mest kreativa life science-hubbar med en blomstrande miljö för både startups och etablerade företag. Innovation är i luften i denna stad, driven av en stark profil inom teknik och en samarbetskultur. Födelsen av enhörningar som Skype, Klarna och Spotify anses vara det sätt på vilket staden har förtjänat sitt rykte som en startplats för entreprenöriella talanger. Utöver tusentals startups som framgångsrikt verkar i staden, finns det ett stort antal stora företag med internationellt kända namn. Det skapar en god efterfrågan på olika typer av kontorsytor, i synnerhet flexibla och traditionella arbetssviter som det finns gott om i företagscentra i Stockholm. Hundratals betjänade kontorslokaler tillgängliga för uthyrning i denna dynamiska stad har en rad anpassningsbara kontorsenheter med iögonfallande designfunktioner.

Många kontor i Stockholm är designade i traditionell europeisk stil. Denna stil förutsäger användningen av ett mjukt och lugnande färgschema. Du kommer ofta att se väggar målade i beige, ljusgrönt, vitt, persika och andra monokroma färger. Väggarna kan dekoreras med bilder, handgjorda föremål, kartor, foton m.m.

När du utformar arbetsytan bör du vara särskilt uppmärksam på storleken på arbetsytan. Om det till exempel är ett litet kontorsrum är det rätt att designa det i en minimalistisk stil. Det kännetecknas av enkelheten i linjerna, bristen på nyckfull inredning och mycket smart användning av utrymmet när det kommer till etablering av möbler och utrustning. Antalet anställda är också en väsentlig faktor som kan påverka processen för att utforma arbetsytan. Stora kontorsytor är tvärtom ofta utformade som multifunktionella eller multifunktionella utrymmen. Vid sidan av arbetsytor har de rekreations- och rastplatser, integrerade mötesrum m.m.

Låt oss ägna mer uppmärksamhet åt olika typer av kontorsdesign som är vanliga i affärscentra i den svenska huvudstaden.

Kontorsdesign i loftstil

Om du vill ha något kreativt såväl som modernt är kontoret designat i loftstilen precis för dig. Denna stil kännetecknas av användningen av naturliga material (t.ex. trä), stora fönster, snygga men ändå ergonomiska möbler och ”naturlig” inredning (när väggar och tak förblir utan inredning – i form av träbjälkar och murverk).

Modern stil kontorsdesign

Denna typ av design kombinerar praktisk och estetik. Kontorsfunktionalitet är huvudfrågan som är viktig när man använder en modern stil. Inredningen i sig är extremt minimalistisk och enkel. Det finns inte mycket möbler, färgpaletten är ganska återhållsam, kontoret är hållbart vad gäller energiförbrukning etc. Denna stil är vald av de växande företagen som arbetar inom IKT-området. Människor som arbetar i sådana företag känner sig bekväma i ett rum skapat för konstruktivt arbete. Inga distraktionselement är vad hyresgästerna värdesätter. Denna kontorsdesign förutsäger planeringen av arbetsutrymmen med öppen planlösning och skapandet av rymliga konferensrum.

Kontor designat i ekostil

Sådana lokaler måste vara utrustade med möbler gjorda uteslutande av naturmaterial. Inredningen i sådana kontor är gjord av lera, trä, sten och andra naturliga material. De viktigaste färgerna som används är vit, grå, blå, grön och vit. Sådana kontorsdesigner är populära bland företag som arbetar inom livsmedelsindustri, ekoindustri, etc.

Kontorsinredning, utförd i klassisk stil

Endast stora och välmående företag har råd med denna typ av kontorsdesign. Huvudattributet för klassisk kontorsdesign är lyx. Det lägger tonvikten på företagets status, dess trovärdighet och erkännande, samt väcker känslan av stabilitet. Det skulle vara rätt att nämna att vissa företag föredrar denna typ av kontorsdesign för att bara dekorera VD:s skåp. Funktionerna som regelbundet används i kontor designade i klassisk stil är följande: panoramafönster, solida, ofta monumentala element, strikta symmetriska linjer, närvaron av marmor etc. Färgpaletten inkluderar vanligtvis vit, beige och brun. Kontor i klassisk stil lämpar sig för välkända juridik- och finansbolag, förmögna mäklarfirmor etc.

Slutsatser

Alla de nämnda kontorsdesignstilarna kan finnas på de betjänade kontoren i klass A, B och C. Inte bara moderna affärscentra i Stockholm utan även affärscentra i Oslo har sofistikerade arbetssviter värda att uppmärksamma hyresgästernas uppmärksamhet. Ganska ofta kan designers kombinera funktioner i olika stilar. Det hjälper dem att göra kontorssviten unik och extremt bekväm. Om du vill hyra en högkvalitativ kontorslokal i den svenska huvudstaden eller någon annan europeisk och vill hitta en pålitlig mäklartjänst – kontakta MatchOffice, så hjälper vårt team av proffs dig. Varje entreprenör och företagsägare har sin egen vision om vad komfort är och hur arbetsplatsen ska se ut. Men om du bestämmer dig för att samarbeta med oss ser vi till att du hittar det du har letat efter, och att hyrasprocessen kommer att vara trevlig och inte tidskrävande för dig.