Nyheter

Nytt transportavtal för Bevego med hållbarhet som ny faktor

Under 2021 upphandlade Bevego ny transportör i Stockholmsområdet, och den 1 januari drog arbetet tillsammans med FORIA igång. Det nya avtalet innefattar bland annat sex nya turbilar som alla drivs av det förnybara drivmedlet HVO100.

Samarbetet innebär en mer effektiv distribution med högre servicegrad, och dessutom högre fyllnadsgrad i lastbilarna.

– Under förra året arbetade vi på Bevego med upphandlingen av transporter för våra filialer i Stockholmsområdet. Vi gjorde ett mycket grundläggande arbete och under stor konkurrens valde vi FORIA som ny transportör, och vi är mycket nöjda med vårt val. Detta innebär att vi nu har centraliserat vår distribution i Stockholm vilket gör att vi kan vara effektivare och erbjuda ännu högre service till våra kunder. I och med detta har vi också ökat vår fyllnadsgrad i lastbilarna. FORIA var den transportör som kunde erbjuda det bästa upplägget utifrån våra behov, och de har dessutom ett ambitiöst arbete kring hållbarhetsfrågor,  säger Fredrik Leyon, logistikchef på Bevego.

– Det nya avtalet med Bevego driftsattes den 1 januari. Fredrik Leyon kom med sin förfrågan till oss tidigt under 2021 så vi hade totalt ca 9 månader på oss att lämna ett anbud och förbereda uppdraget. Det kändes som oceaner av tid då många kommer till oss 3 månader innan de behöver en ny transportör. Nu fick vi god tid på oss att tänka efter och hitta den allra bästa lösningen. Bevego skötte upphandlingen och processen otroligt bra och professionellt. De är exakt denna typ av uppdrag som är de allra roligaste, när man kan arbeta långsiktigt tillsammans med kunden i ett nära samarbete, säger Sven Steinholtz, säljare på FORIA.