Nyheter

Debatt: ”Trafikverket bara kör på utan eftertanke”

”Visst har även din kommun ett antal pågående krockar med Trafikverket, där du upplever att ni inte spelar på lika villkor”

Det skriver Martin Willén, Kommundirektör, Kristinehamn  och Marie Oudin (M) Kommunstyrelsens ordförande, Kristinehamn i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Kära kommunvän, nog känner du också igen dig i detta? I din kommun finns ett antal trafiklösningar som Trafikverket en gång i tiden byggt med statliga skattemedel, som myndigheten ska underhålla och som skulle kunna utvecklas med samma pengapåse. Trafiklösningen har med tiden börjat upplevas som besvärlig för myndigheten, som därför bestämt att den måste avvecklas eller överlåtas.”

”Kanske handlar det om en väg som människor använder för att ta sig till jobbet, skolan eller affären, men som Trafikverket av egna ekonomiska skäl hellre ser att kommunen tar hand om. Eller så är det en korsning som allt fler använder och som börjar bli osäker för oskyddade trafikanter. En upplevelse som inte delas av Trafikverket, som till skillnad från kommunen inte möter trafikanterna mitt i vardagen.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/trafikverket-bara-kor-pa-utan-eftertanke/