Nyheter

Rejlers vinner uppdrag – avtal, nät och kunder för GlobalConnect

Rejlers har vunnit uppdraget att delta i migreringen av avtal, nät och kunder för bredbandsleverantören GlobalConnect. Uppdraget är ett led i GlobalConnects förvärv av kommunikationsoperatören Open Universe och Telenor Sveriges villafibertillgångar från Telenor Sverige.

– Vi är glada över att få hjälpa GlobalConnect i samband med detta förvärv, som är ett av de större inom branschen. Vi har både kunskap och kapacitet att med smarta digitala lösningar ta oss an migreringen av data som är ett viktigt led i integrationen av bolagen, säger Niklas Siljeblad, divisionschef, Communication & Security på Rejlers.

Rejlers kommer att bemanna projektet med flera olika team inom bland annat projektledning, nätverksteknik och dokumentation. Uppdraget beräknas pågå under 18 månader.

GlobalConnect Sverige är en del i en växande nordeuropeisk koncern med en egen digital infrastruktur bestående av 150 000 kilometer fibernät och 34 500 kvadratmeter datacenter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Finland.