Nyheter

Nya säkerhetslösningar från Dell för att möta de ökande cyberhoten 

Dell Technologies lanserar nya säkerhetsfunktioner och AI-driven programvara som hjälper kunder att implementera Zero Trust, skydda data och minska risken för cyberattacker. Dels lanseras Dells PowerProtect Data Manager och PowerProtect Cyber Recovery, verktyg för att stärka cyberförsvar och multicloud-skydd. Därutöver utökas även Dell APEX Data Stororage Services med backup-alternativ för en säkrare lagring i en flexibel konsumtionsmodell.  

De nya lösningarna ska möta de växande dataskyddsutmaningarna som organisationer står inför. Enligt 2022 års undersökning av Dell Global Data Protection Index (GDPI) har organisationer upplevt en högre grad av dataförluster, driftstopp och återställningskostnader än tidigare år. Undersökningen visar också att 85 procent av de organisationer som använder flera dataskyddsleverantörer ser en fördel i att minska antalet leverantörer. Dessutom avslöjade undersökningen att organisationer som använder en enda leverantör av dataskydd hade 34 procent lägre kostnad för återställning vid cyberattacker eller andra cyberincidenter än de som använde flera leverantörer.

– Idag är praktiskt taget alla anslutna till internet vilket gör att skydd av värdefull data är viktigare än någonsin. Det digitala landskapet kräver en modern dataskydds- och säkerhetsstrategi för att hantera cyberhot och traditionella punktinsatser går inte tillräckligt djupt eller brett för att skydda organisationer. Vi hjälper kunder att stärka sitt cyberförsvar genom att erbjuda integrerade program, system och tjänster för att säkerställa att data och applikationer är skyddade var de än finns, säger Jeff Boudreau, vd och general manager, Infrastructure Solutions Group på Dell Technologies.

Dells PowerProtect Data Manager-programvara tillgodoser det ökande behovet av cyberresiliens och stödjer Zero Trust-principer med nya inbyggda funktioner såsom multifaktorautentisering, och rollbaserade åtkomstkontroller.

– Dells PowerProtect Data Manager förenklar vår säkerhetskopieringsmiljö och ger oss den flexibilitet som behövs för att skydda våra data under vår digitala transformation, säger James McNair, vice VD, Distributed System Manager på Trustmark Bank.

Dells PowerProtect Cyber ​​Recovery för Google Cloud gör det möjligt för kunder att separera och skydda data från en cyberattack. Till skillnad från vanliga molnbaserade säkerhetslösningar, är åtkomst till admin-gränssnitt låst av nätverkskontroller och kan kräva separata säkerhetsuppgifter och multifaktorautentisering för åtkomst.

Nästintill alla GDPI-respondenter (99 procent) identifierade as-a-Service-erbjudanden som en hög prioritet för att övervinna utmaningar för sin organisation. Storage as-a-Service, Cyber ​​Recovery as-a-Service och Backup as-a-Service rankades som de tre främsta prioriteringarna. 

Genom expansionen av APEX Data Storage Services erbjuds nu därför ett backup-alternativ för säkrare backuplagring i en flexibel förbrukningsmodell där kunder endast betalar för det som används. Tjänsten effektiviserar processen för att köpa, distribuera och underhålla backuplagring.