Nyheter

Försvar mot Dark Web för att förbättra affärssäkerheten

The Dark Web har alltid marknadsförts som en arena för listiga transaktioner. Konceptet är att transaktioner som görs på Dark Web är anonyma och dolda för brottsbekämpning och cybersäkerhet. De flesta människor kommer inte att påverkas av Dark Web eller tänka mycket på det. Men vad företag inte inser är att förövarna nu har blivit globala och riktar sig direkt mot företag. Det som är oroande här är att dessa företag ofta är helt omedvetna om detta faktum, tills det är för sent.

För att fördjupa sig i den mörka webbens sanna natur är en solid förståelse av Internet avgörande. Till skillnad från sajter som Google, Amazon eller Bing har Dark Web ingen sökmotor. Och webbadresserna är sammansatta av tecken och siffror som är anonyma.

För att komma åt Dark Web krävs en TOR-webbläsare. Detta är en webbläsare som anonymiserar din webbtrafik, så att användarens identitet förblir dold. Om du letar tillräckligt noga, och på rätt forum, är dessa webbplatser rikliga. Väl inne kan aktivitet döljas genom att kommunicera med krypterade meddelanden.

Organiserade brottsgrupper och APT

Det finns många olika anledningar till varför människor använder Dark Web. Men när det kommer till cyberrelaterad brottslighet finns hackergrupper där för att byta information, som kreditkortsuppgifter, och sälja sina tjänster. Advanced Persistent Threats (APTs) har setts använda Dark Web som en plattform för att sälja ”Ransomware as a Service” och för att rekrytera nya medlemmar. Ladda ner detta webbseminarium om ‘Global Threat Landscape Forecast’ för att se SecurityHQ-experter utforska de senaste och mest sofistikerade APT-grupperna som riktar sig till företag 2023. The Dark Web är platsen för cybersäkerhetsexperter för att se vilken information som har släppts, vem som har varit riktade, vilka organisationer som har brutits och var informationen har lagts ut.

De flesta organiserade cyberbrottsgrupper finns dock på Dark Web med ett mål i åtanke; att pressa pengar. Transaktioner görs via kryptovalutakonton och precis som alla andra företag har dessa brottsgrupper leverantörer och specialister. Och de gör sin forskning. Dessa företag har team och tillgång till de senaste sårbarheterna och/eller listan över mjuka kunder, med en lista över kunder som är redo att köpa och betalningsmekanismer på plats.

Hur företag kan skydda sig själva

Säkerhetsbyråer och underrättelsetjänster är upptagna och arbetar för det större bästa. Men det kommer inte att hjälpa det genomsnittliga små/medelstora företag som är inriktade på.

Det mesta av säkerheten bygger på arkitekturen för perimetersäkerhet. Föreställ dig ett slott, med en vallgrav, omgiven av höga murar och försvar. I IT-världen är dessa väggar dina brandväggar, din IDS, IPS, AV och liknande. Föreställ dig nu att du sitter i det här slottet och tittar över murarna, mot de mörka skogen och bortom det. Tänk om du kunde gå ut och observera dina angripare och hot, gömda i undervegetationen? Tänk om du kunde sätta upp lyssningsstationer, fällor och lockbeten för att samla in din egen intelligens om cyberhot och ta reda på om de hade någon intelligens om dig?

Inom cybersäkerhet kallar vi detta för hotintelligens. Med Threat Intelligence kan du anpassa och aktivt jaga mot din egen profil, övervaka ditt eget digitala fotavtryck på Dark Web och förstå vad planerna är. Med denna information kommer du att vara rustad att tackla vad som kommer härnäst.

Som en Managed Security Service Provider (MSSP) har SecurityHQ en omsorgsplikt att skydda våra kunder, att förstå hoten som riktar sig mot dem och de sårbarheter som utsätter dem för risker. För att prata med en av våra experter och förstå hur vi kan implementera Threat Intelligence för att ta reda på vad som är känt om dig och ditt företag på Dark Web, prata med en medlem av vårt team idag.

Om SecurityHQ

Global MSSP med säkerhetsoperationscenter i världsklass (SOC) placerade runt om i världen, för att hantera, upptäcka och försvara sig mot all skadlig aktivitet. Drivs av logganalys i realtid, säkerhetsorkestrering, automatisering och svarsverktyg för utredning, hotjakt och svar, är företagets 300+ analytiker tillgängliga för att upptäcka, övervaka och svara på cyberhot dygnet runt, för att hantera säkerhetsrisker och utmaningar, och förbättra säkerhetsställningen. Genom att kombinera dedikerade säkerhetsexperter, banbrytande teknik och processer får kunderna en upplevelse av företagsklass som säkerställer att alla virtuella IT-tillgångar, molnet och traditionella infrastrukturer är skyddade.