Nyheter

67 procent upplever leveransproblem

Descartes årliga e-handelsundersökning: 67 procent upplever fortfarande leveransproblem

Descartes Systems Group släppte nyligen sin andra årliga e-handelsrapport. Resultatet visar på vissa förbättringar från föregående år, men fortsatt har 67 procent av de tillfrågade upplevt problem vid leverans av varor som har inhandlats på nätet. Chris Jones, EVP of Industry på Descartes kommenterar undersökningen.

– Undersökningen visar att av de 67 procent som har upplevt leveransproblem så har nära 7 av 10 agerat på sitt missnöje på ett sådant sätt att det har fått en negativ konsekvens för företaget där produkten är köpt eller firman som levererade varan, säger Chris Jones, EVP of Industry på Descartes.

Några nyckelresultat:

De tre största leveransproblemen är alla relaterade till tid

Säkerhet är den viktigaste delen av hemleveransprocessen

Valmöjlighet att lågkostnadsleverans är dubbelt så viktig som leveranshastighet

Undersökningen visar att miljö och hållbarhetsaspekten är också viktig för många konsumenter. Bland nordiska e-handelskunder säger 7 av 10 att det är en viktig fråga. Den siffran är en ökning från föregående år när 66 procent svarade samma sak.

Descartes e-handelsundersökning är framtagen tillsammans med SAPIO research. Undersökningen pågick under tre månader och totalt tillfrågades 8000 respondenter i Europa och Nordamerika. Den årliga studien analyserar orsakerna till ökningar eller minskningar av e-handelsköp, vilka typer av varor som köps, frekvensen av köp och vilka köp som levereras. Dessutom ger det insikt i kundleveranser, tjänster, avgifter och utförande.

Hela studien finner ni här: 

Dear Consumer: How Do You Feel About Home Delivery Now?