Nyheter

Swedavia rekryterar Alexander Santos Rodriguez till ny chef för Portföljledning

Swedavia är stolta att kunna välkomna Alexander Santos Rodriguez till företaget som ny chef för Portföljledning. I sin nya roll kommer Alexander Santos Rodriguez ansvara för att utveckla och stärka Swedavias affärsmässiga portfölj.

Alexander Santos Rodriguez har varit verksam i anläggningsbranschen i 25 år. De senaste 10 åren har han arbetat med järnvägsanläggning på Trafikverket där han idag leder Sveriges största pågående infrastrukturprojekt Ostlänken. Nu tar han steget in i flygbranschen och Swedavias gedigna projektportfölj där innovation och digital transformation inom resenärsprocesser möter långsiktiga infrastrukturinvesteringar.

– Vi är mycket glada över att landa denna rekrytering och kunna välkomna Alexander Santos Rodriguez ombord hos oss på Swedavia. Jag är övertygad om att Alexanders goda meriter och  erfarenhet inom infrastrukturprojekt kommer att vara en stark tillgång för enheten Anläggningar och System och vårt uppdrag att genom effektiva anläggningar och långsiktig hållbarhet skapa goda förutsättningar för Swedavias affär. Alexanders breda kunskap inom affärsutveckling och strategi kommer att vara viktiga faktorer i vårt arbete med att utveckla och optimera Swedavias portfölj, säger Ali Sadeghi, direktör för Anläggningar och System på Swedavia.

– Det känns väldigt spännande att ta steget in i flygbranschen med Swedavia. Det är med stor ödmjukhet och stora förväntningar jag antar utmaningen att leda Swedavias omfattande projektportfölj. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ett så starkt team och hjälpa till att forma Swedavias riktning framåt mot klimatsmarta resor, i en tid av förändringar, säger Alexander Santos Rodriguez.

Alexander Santos Rodriguez tillträder sin tjänst på Swedavia den 14 augusti 2023.