Nyheter

STILRIDE ställer ut på IAA mobility 2023

Svenska STILRIDE kommer att närvara på IAA mobility i München den 5-10 september. IAA är den största ”mobilitestsmässan” i världen och STILRIDE har som mål att dels visa upp sin el-motorcykeln STILRIDE 1, men även att ytterligare sprida kunskap och fördelarna med sin unika tillverkningsteknik STILFOLD. 

På mässan har STILRIDE sällskap av världens största och mest framåtsträvande företag från såväl fordons- som tech-industrin. En perfekt mix för den svenska startupen som befinner sig i gränslandet mellan teknik-, tillverknings- och fordonsindustrin.

– För oss är det här en chans att visa upp att vår teknik fungerar och kan göra skillnad i all typ av tillverkningsindustri. Vi har redan satt ett stort avtryck inom fordonsindustrin genom vår egen motorcykel STILRIDE1 och samarbeten med exempelvis Polestar. Många har förstått att vi kan bana väg för enklare och snabbare elektrifiering av fordon, men också driva miljömedveten tillverkning generellt, säger Jonas Nyvang, CEO på STILFOLD. 

Genom att utnyttja den unika, origami-inspirerade tillverkningstekniken STILFOLD kan företag bygga enklare och mer miljömedvetna konstruktioner. Framförallt genom att mängden råvara som behövs är avsevärt mindre för en konstruktion med samma hållfasthet jämfört med konventionella tillverkningsmetoder.

– STILFOLD ger inte bara ett unikt design-avtryck genom sin vikta och böjda form, utan även en oöverträffbar hållfasthet i konstruktionen trots mindre råvara. Det är helt enkelt ett smartare sätt att tillverka, fortsätter Jonas Nyvang.

På mässan kommer STILRIDE att visa upp sin första produkt STILRIDE1, som börjar produceras i slutet av året för leverans under första halvan av 2024. Men fokus ligger till mångt och mycket just på STILFOLD som teknik, särskilt då man nu börjat titta på fler material än stålplåt.

– Utgångspunkten för STILFOLD är stål, men vi har alltid haft som plan att utvidga och där är vi nu redo för nästa steg. Inom kort hoppas vi se ett antal projekt där tekniken används på helt nya områden jämfört med i dag. Där tror vi också att närvaron på IAA kan öppna ögonen för ännu fler potentiella samarbeten, avslutar Jonas Nyvang.

STILFOLD har sedan tidigare samarbeten med bland andra Polestar, Kookiejar, ABB, rymdbolaget I.S.A.A.C. samt Georgia Tech’s School of Civil and Environmental Engineering.