Nyheter

ABAX går samman med Eir och Greater Than

ABAX, ett av Europas största IoT-företag, kan idag presentera ett unikt trepartssamarbete med Greater Than, den globala leverantören av information om sannolikhet för trafikolyckor och klimatpåverkan, samt Eir, ett helt digitalt försäkringsbolag.

Tillsammans kommer företagen att utnyttja kraften i data för att förändra bilförsäkringsmarknaden. Med hjälp av insikter om krocksannolikhet i realtid från Greater Than kommer ABAX att skapa skräddarsydda försäkringserbjudanden för kunderna, där Eir tillhandahåller det individuella försäkringsskyddet. Produkten är för närvarande under utveckling och det digitala försäkringserbjudandet kommer att lanseras i Sverige under fjärde kvartalet 2023.

– Vi tror att data är kärnan i mobilitet och vi är fast beslutna att driva värdet av data till förmån för våra kunder. Tack vare data har vi en djup förståelse för våra kunder och deras försäkringsbehov och vi är glada över att arbeta med dessa otroliga organisationer för att utveckla en ny försäkringslösning som inte liknar något som för närvarande finns på marknaden, säger Atle Karlsen, CPO på ABAX.

– Det nya partnerskapet med ABAX och Greater Than passar oss perfekt eftersom vi är fast beslutna att leverera digitala försäkringar som är kostnadseffektiva och som uppmuntrar inte bara säkrare körning utan också i slutändan minskar påverkan på miljön. Att ha insikter om krocksannolikhet i hela ABAX-portföljen gör det enkelt att generera korrekt, transparent prissättning som ger fördelar för både ABAX och deras kunder, säger Fredrik Solberg, VD på Eir.

– Vi har redan sett ABAX göra en verklig skillnad inom IoT-försäkringar och vi är glada över att arbeta med ABAX och Eir om ett helt nytt försäkringserbjudande. Alla tre företagen inser kraften i data för att förbättra försäkringar och det är ett privilegium att tillhandahålla de analysmöjligheter som möjliggör lanseringen av ett nytt erbjudande som kommer att förändra marknaden, säger Liselott Johansson, VD på Greater Than.

ABAX och Greater Than har arbetat tillsammans sedan våren 2022, då ABAX anslöt 200 000 bilar till Greater Than:s AI-analysplattform. GPS-data överfördes från ABAX:s plattform till Greater Than:s molnbaserade AI-analysplattform och returnerades till ABAX i realtid, vilket gav insikter om sannolikheten för kollisioner i hela portföljen.

Nu kommer data även att delas med Eir som kommer att använda insikterna för att fastställa pris, villkor och flexibilitet för bilförsäkringen. Detta kommer att göra det möjligt för ABAX att tillhandahålla ett skräddarsytt försäkringserbjudande till sina kunder.