Nyheter

Nu invigs Norrbottens snabbaste laddstation

Zpark Energy Systems är stolta att meddela att det nu är dags att inviga Norbottens snabbaste laddstation för tunga transporter utrustat med ett eget energilager. Detta banbrytande projekt har genomförts i nära samarbete med Skoogs Bränsle.

Detta evenemang markerar en betydande prestation för Zpark Energy Systems och är en viktig milstolpe för företaget. Zpark’s avancerade teknologi och engagemang för hållbara lösningar har gjort det möjligt att skapa denna banbrytande laddstation gjort på företagets Quick & Buffer lösningar.

Den nya laddstationen med eget energilager kommer även att revolutionera möjligheterna för tunga fordon att snabbt och effektivt ladda i Norrbotten. En av de mest unika aspekterna med denna snabbladdare är möjligheten till batterilagring. Med en kapacitet på 400 kilowatt är detta den kraftigaste laddaren för allmänheten. Batterilagringen gör det möjligt att ladda elbilar även under perioder med hög belastning på elnätet. Detta ökar tillgängligheten, kortar laddningstiden och gör den mer praktisk och bekvämt för elbilsägare att använda.

– Satsningen visar på två goda exempel av mod och framtidstro i norra Sverige. Batterisystem och laddare är teknikledande, utvecklas i Luleå och tillverkas i Haparanda. Investeringen möjliggör och leder omställning av en traditionell industri. Vi är väldigt ödmjuka inför det förtroende Skoogs gett oss att vara med på deras satsning, säger Jimmy Abrahamsson, VD Zpark Energy Systems AB.

– Efter flertalet samtal med olika aktörer blev Zpark de vi valde att samarbeta vidare med. Vi är extra glada över samarbetet då de är från samma region och produktionen till stor del sker i Norrbotten. Vi beställde laddstationen tidigt under våren 2023 och är mycket stolta över att kunna erbjuda detta innovativa koncept i norra delen av Sverige, säger Roland Skoogs, ägare av Skoogs Bränsle.

Laddstationen kommer att placeras bredvid tankstationen på Hammarvägen i Öjebyn. Under evenemanget kommer Kommunalrådet Patrik Lundström att närvara för att klippa bandet och inviga laddstationen och vi kommer även att ha en spännande provning av laddstationen där bland annat Scania, Volvo och Mercedes kommer att testa laddstationen med sina ellastbilar.